Meer merken van

 

 

Hogere kwaliteit

en lagere kosten dankzij LED

Rudy Raes,
Destelbergen, België

 

Rudy Raes Bloemzaden in Destelbergen is een toonaangevend bedrijf in de productie en verkoop van jonge planten (powerplugs) uit zaad en stek en in het veredelen van primula. Inmiddels staat Rudy Raes aan het roer en de vierde generatie staat klaar om de fakkel over te nemen.

Rudy Raes Bloemzaden, Eigenaar Rudy Raes Bloemzaden NV

Philips Lighting
is voor ons

niet alleen een sparringpartner, maar ook een bron van informatie.” 

 

- Rudy Raes, eigenaar Rudy Raes Bloemzaden

Elfie, Rudy en Thierry Raes

De uitdaging

 

Raes streeft naar een mooi, vol gewas van hoge en uniforme kwaliteit. Dat was niet langer haalbaar met de oude belichting (HPS met een lichtniveau van 50 µmol/m2/s). Voor hem was niet alleen plantkwaliteit belangrijk, maar ook de brandveiligheid, levensduur, luchtvochtigheid en het energieverbruik.

Nurmitarhat Oy

De juiste belichting

 

In januari 2016 viel de keuze op Greenpower LED toplighting (65 µmol/m2/s). Deze topbelichting is geïnstalleerd op een oppervlakte van 4.000 m2. De lampen geven een uniforme lichtverdeling en de modules (High Output module DR/W LB) kunnen apart in- en uitgeschakeld worden.
 

“De uniformiteit en kwaliteit van onze gewassen zijn sterk verbeterd. Zo zorgt LED voor een betere beworteling", aldus Raes. Door het hogere lichtniveau en de betere uniformiteit van het licht is het gewas sterker, voller en compacter.

 

Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het gewas is de productie ervan. Deze is door de LED’s gestegen. Daarnaast zijn de energiekosten gedaald. "Wij zijn zeer tevreden", vertelt Raes. We halen zelfs betere resultaten dan dat we hadden verwacht!"

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.
 

Bekijk product

Hogere productie
en uniformiteit

Feiten

Sector

Sierteelt

Gewas

Jonge éénjarige en meerjarige planten uit zaad en stek

Locatie

Destelbergen, België

Oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Resultaten

Een hoge, uniforme kwaliteit van de gewassen, een lager energieverbruik en een hogere productie.

Gerelateerde case studies