Volledige lichtbediening per groeifase

bejo-zaden

Bejo Zaden

Kessel, Nederland

Een pioniersgeest en een streven naar duurzaamheid hebben van Bejo Zaden (Bejo) een toonaangevende innovator gemaakt op het gebied van veredeling en de productie en verkoop van groentezaden van hoge kwaliteit. Bejo is een internationaal georiënteerd familiebedrijf dat actief is in meer dan dertig landen en wereldwijd zo'n 1700 medewerkers telt. Samen met klanten en partners verkent Bejo marktkansen en innovatieve onderzoeksmethoden. Het bedrijf blijft dicht bij de natuur om de beste groentezaden te ontwikkelen, zodat telers over de hele wereld gezonde, smaakvolle variëteiten kunnen oogsten waar consumenten nu en in de toekomst van kunnen genieten.

bejo-zaden-quote
We zijn heel blij met de mogelijkheden voor ons veredelingsprogramma die ontstaan met de dynamische LED-verlichting.
- Jan Kempen, gewasspecialist, Bejo Zaden
bejo-zaden-challenge

Uitdaging van de klant

Tijd is de grootste vijand als het aankomt op het veredelen van nieuwe, duurzame alternatieven. Het kost meestal 10-15 jaar om een nieuwe variëteit te ontwikkelen.

"We moeten het veredelingsproces versnellen om te kunnen voldoen aan de hoge marktvraag van telers naar nieuwe variëteiten met meer resistentie," zegt Jan Kempen, gewasspecialist bij Bejo.

"Onze doelstelling is om het aantal resistente variëteiten uit te breiden, maar het is een complex en tijdrovend proces om variëteiten nog resistenter te maken."

De juiste verlichting

"Signify heeft ons goede adviezen gegeven en we hebben daarom besloten een grotere ruimte met klimaatbeheersing te bouwen. We zijn een van de eerste telers die het Philips GrowWise Control System gebruiken voor de bediening van de LED-modules."

"We streven naar een optimale groei met een goede balans tussen de natuurlijke teeltmethodes. De plantspecialisten van Signify helpen ons bij de ontwikkeling van het optimale groeiproces in de juiste omgeving," zegt Kempen. "Ze hebben speciale lichtrecepten ontwikkeld zodat we aan onze voorwaarden kunnen voldoen.

We kunnen verschillende verlichting gebruiken per groeifase en eenvoudig de kleuren aanpassen aan het gewas en de laag. We hebben daardoor onze teelturen per dag verdubbeld. Normaal gesproken bloeien onze gewassen maar één keer per jaar, maar met deze dynamische LED-oplossing bloeien ze meerdere keren per jaar.

Dankzij de specifieke lichtrecepten van Signify kunnen we het lichtspectrum en de intensiteit bepalen voor elk individueel gewas en elke groeifase. We kunnen de bloei stimuleren of voorkomen dat planten doorschieten. Voor asperges hebben we nu een sterkere en robuustere weefselcultuur."

Er zijn nog veel andere voordelen. "Het GrowWise Control System is eenvoudig in gebruik en bespaart ons veel tijd en arbeid, doordat we veel taken kunnen automatiseren," zegt Kempen.

"Met Signify kun je echt goed samenwerken. We blijven informatie uitwisselen en van en met elkaar leren. Ze hebben ontzettend vergaande kennis over geavanceerde teelttechnieken voor groenten en ze bieden uitstekende ondersteuning. Ze begrijpen ons bedrijf en bieden snelle service. Over het geheel genomen is het gewoon een perfecte match."

philips-growwise-control-system

Philips GrowWise Control System

Het uitgebreide Philips GrowWise Control System biedt volledige flexibiliteit en controle over je verlichting zodat je je gewaskwaliteit kan verbeteren.

philips-greenpower-led-production-module-dynamic

Philips GreenPower LED dynamische productiemodule

De dynamische productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagse teelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

Gerelateerde voorbeelden

Florensis

High-quality cuttings and energy savings with the Philips GreenPower LED flowering lamp.

Iwasaki Bros Inc

Iwasaki Bros turns to Philips LED technology to improve growing operations in low-light area

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.