Museumverlichting

Licht brengt kunst tot leven

Hoe houd je de tentoonstelling of expositie interessant voor bezoekers? In de museumwereld is het een veelgehoorde vraag. Het begint bij de beste verlichting. Philips LED-verlichting laat elk kunstwerk sprankelen, en zorgt ervoor dat kleurnuances, kleuren en kleurverloop worden gezien. De verlichting brengt de kleinste details tot leven, zoals ze ooit waren bedoeld. Het zachte licht geeft geen UV- of IR-straling af: het beste in presenteren en conserveren!

  • Lichtbundel, lichtkwaliteit, kleurnuance: elke Philips LED-spot is apart instelbaar. Elk kunstwerk krijgt zo precies het licht dat het nodig heeft, aan elke wand, in elke ruimte. Ideaal bij wisselende tentoonstellingen!
  • Indoornavigatie leidt bezoekers met licht ongemerkt langs de meest ideale route. Zeker bij tentoonstellingen waar opbouw of chronologie belangrijk zijn voor het verhaal, biedt deze optie veel meerwaarde.
  • LED-licht roept emoties op en draagt bij aan de verbeelding. Dynamische LED-landmark buitenverlichting brengt het museum of de collectie extra onder de aandacht bij het publiek.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates over evenementen en relevante ontwikkelingen op het gebied van Musea, winkels en horeca

Ontdek de mogelijkheden

Perfect licht, exacte locatie

Rijksmuseum-Netherlands-Philips-project

Superieure lichtkwaliteit

Laten zien wat de kunstenaar bedoelde

Het beste licht is onzichtbaar licht. Ze toont de drijfveren van de kunstenaar, zonder de bezoeker te storen.
Museumverlichting heeft als doel om kleuren te laten sprankelen, ervoor te zorgen dat de blik van de kijker wordt gevangen en als vanzelf over het kunstwerk wordt geleid. Goede verlichting roept emotie op. Ze zorgt voor begrip en herkenning over de bedoeling van de kunstenaar.

Rijksmuseum-Amsterdam-Netherlands-Philips

Optimaal conserveren

Kostbare werken en exposities beschermen

De beste verlichting is vriendelijke verlichting. Ze heeft twee belangrijke doelen: expositiestukken zichtbaar maken én beschermen.
LED-verlichting komt tegemoet aan vaak tegenstrijdige eisen op het gebied van zichtbaarheid en conservering. LED geeft geen schadelijke UV- of IR-straling af, en zelfs gevoelige kunstwerken hebben hieronder geen extra lichtbescherming nodig.

preservation-art-rijksmuseum-Amsterdam-Netherlands-Philips-project

Flexibiliteit in lichtafgifte

Aansluiten bij een snel wisselende vraag

De beste verlichting is veelzijdig. Ze sluit aan bij een voortdurend veranderende lichtbehoefte van bezoekers.
PerfectBeam zet elke tentoonstelling of expositie in perfect licht. Het modulaire spotontwerp, de instelbare lichtbundel en speciale dimmogelijkheden garanderen bij elke spot maximale flexibiliteit. Het is zelfs mogelijk om op het allerlaatste moment, als de expositie op aanvangen staat, het licht nog aan te passen.

Lighting services van Signify

Met onze services zorgen wij voor jouw verlichting, zodat jij voor jouw bedrijf kan zorgen.

Lighting services

Vind hier een overzicht van al onze services op  de Signify bedrijfswebsite.

Light as a Service

Een mooiere winkel zonder investering met Light as a Service musea.

Circular lighting

Als duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf, dan is Circular lighting de beste oplossing.

Geïnspireerd?

Neem voor vragen en nadere informatie contact op met ons lokale klantencentrum.

Downloads

Ontdek meer over verlichting voor...