Geen bloemvorming en hoge energiebesparingen

Eddy Verbeek

Florensis

Naivasha, Kenya

Florensis is 76 jaar geleden opgericht en voorziet professionele telers in Europa, Azië en Noord-Amerika met jonge perkplanten die worden vermeerderd uit zaden en stekken.

Omdat Florensis de voordelen van Philips LED-verlichting in 2010 heeft ervaren, overwegen ze nu de mogelijkheden van een 100% LED-systeem. 

Perkplanten, Florensis
Met een daling in het energieverbruik van 93% en het voorkomen van een vroege bloemvorming kunnen we ons bedrijf naar een nieuw niveau tillen.
- Eddy Verbeek, algemeen manager Florensis
Florensis

De uitdaging

Florensis Kenia en Philips LED-hortipartner UFO Supplies hebben verschillende onderzoeken uitgevoerd met diverse LED-verlichtingssystemen. Ze waren op zoek naar een systeem dat in de bestaande verlichtingsinfrastructuur kon worden geïnstalleerd en minder gevoelig zou zijn voor energieschommelingen. Tegelijkertijd waren ze op zoek naar het optimale lichtspectrum voor alle stekken van het bedrijf.

De juiste verlichting

De bestaande gloeilampen van 150 Watt werden vervangen met de Philips GreenPower LED flowering lamps 2.0 van 11 Watt, voor een verlaging van het energieverbruik met 93%. Dit was belangrijk voor Florensis Kenia omdat de energiekosten daar erg hoog zijn. Omdat de GreenPower-lampen normale fittingen hebben, hoefde niet de volledige opstelling te worden gewijzigd. Het hele systeem wordt elektronisch bediend zodat het veel minder kwetsbaar is voor stroomschommelingen. De levensduur is daarom langer en de prestaties consistenter.

Dankzij de flowering lamp ziet het bedrijf nu verbeteringen in het voorkomen van een vroege bloemvorming. Florensis Kenia heeft meer controle gekregen over het hele verlichtingssysteem en heeft hun invloed op het milieu verder verlaagd.

"Met LED ontstaan er voor ons steeds weer nieuwe mogelijkheden voor verbetering," zegt Eddy Verbeek, algemeen manager van Florensis.

Philips GreenPower LED flowering lamp

Philips GreenPower LED flowering lamp

De flowering lamp is het energiebesparende alternatief voor een verlengde daglengte voor planten die gevoelig zijn voor de fotoperiode.

Hogere succesratio voor wortelvorming

Hogere succesratio voor wortelvorming

De feiten

Segment
Bloementeelt

Gewas
Gewortelde stekken van perkplanten, moederplanten van pelargoniums, poinsettia's en chrysanten

Locatie
Naivasha, Kenya

De oplossing
Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0

Resultaten:
Geen bloemvorming, meer gelijkmatige stekken, hogere succesratio voor de wortelvorming en nog meer energiebesparingen


Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.