Consumenten geven de voorkeur aan onder LED geteelde tomaten

Wim Peters Kwekerijen

Someren, Nederland

Eigenaar Wim Peters is de derde generatie van de familie Peters die tomaten teelt. Hij heeft een ramp overwonnen die zijn bedrijf letterlijk van de aardbodem heeft weggevaagd. In 2016 werd in een paar minuten tijd alle 16 hectare van zijn kassen op twee locaties volledig verwoest door een hagelstorm.

GreenPower LED toplighting in de kas van Wim Peters
Constante kwaliteit, heerlijke smaak. Wat wil je nog meer?
- Wim Peters, eigenaar van Wim Peters Kwekerijen
Wim Peters Kwekerijen

Uitdaging van de klant

Nadat hij verschillende opties had onderzocht, besloot Peters tot de bouw van compleet nieuwe kassen, uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. Hoewel familiebedrijven vaak sterke tradities kennen, weet Peters zijn respect voor de ervaring uit het verleden te combineren met een scherp oog voor de mogelijkheden en kansen van nu. Daarom besloot hij om in de eerste plaats LED-verlichting te installeren als een zuinige manier om in de wintermaanden verse tomaten van hoge kwaliteit te produceren.

De juiste verlichting

In oktober 2017 voltooide Peters de bouw van twee ultramoderne nieuwe kassen ter vervanging van de vernielde kassen en een extra kas om de activiteiten uit te breiden. De nieuwe kassen zijn twee meter hoger en beslaan in totaal zeven meter qua hoogte. Ze zijn uitgerust met een geavanceerd waterzuiveringssysteem, evenals een verticaal ventilatiesysteem, waardoor een betere klimaatbeheersing en CO2-verdeling en -opname mogelijk zijn.

Peters koos ervoor om het gebied met LED-verlichting te verdubbelen naar ongeveer 11 hectare, met een nieuwe hybride verlichtingsinstallatie waarin hij Philips GreenPower LED-interlighting High Output combineerde met HPS-toplighting.

interlighting

Philips GreenPower LED-interlighting

De Philips Lighting-module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge planten zoals tomaten.

Gerelateerde voorbeelden

Bejo Zaden

Full light control per growth phase, resulting in multiple crop cycles per year and stronger, more vigorous plants by Philips LED lighting

Florensis

High-quality cuttings and energy savings with the Philips GreenPower LED flowering lamp.

Iwasaki Bros Inc

Iwasaki Bros turns to Philips LED technology to improve growing operations in low-light area

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.