U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Welkom bij

  Smart Cities

  We verstedelijken steeds sneller. Op dit moment leeft 54 % van de wereldbevolking in steden, wat toeneemt tot 66 % in 2050.

  Naarmate steden groeien, groeien de uitdagingen ervan ook mee, zowel op milieu-, economisch als sociaal gebied. Maar steden zijn centra van diversiteit en innovatie: ze kunnen ook de bron van oplossingen worden.

   

  Slimme steden zetten nieuwe ontwikkelingen op communicatie- en digitale technologiegebied, gegevensdeling by analyses en intelligent ontwerp in om steden leefbaarder, weerbaarder, economisch gezond en duurzaam te maken. Slimme sensors en geïntegreerde apparaten, van Straatlantaarns en stroomkasten tot o.a verkeerssignalering tot verkeerssignalering en verder, werken samen in een open, verbonden infrastructuur om zo een gedistribueerde intelligente laag te maken die energie kan besparen, activiteiten kan stroomlijnen en burgers een comfortabeler en veiliger gevoel kan geven.

   

  Een succesvol slimme steden-initiatief vertrouwt op slimme technologie, maar vereist ook leiderschap en visie. We hebben hier bronnen en informatie bijeengebracht die als ondersteuning en inspiratie kunnen worden gebruikt.

   

  *Bron: UN Habitat (United Nations Human Settlements Program)

  infographic vandaag de dag verbruiken steden 78% van alle energie

  Kunnen maatschappelijke leiders en de inzet van technologieën de toekomst van steden vormgeven?


  Belanghebbenden in steden, zoals burgers, bedrijven en overheden die digitale technologieën gebruiken spelen een veel grotere rol dan alleen het gebruik van smartphones en sociale media. Ze geven de toekomst van steden vorm. The Economist Intelligence Unit (EIU), onderzoekt in opdracht van Philips de impact van deze technologieën in de interactie met stedelijke omgevingen. Deze onderdelen stellen de belanghebbenden in staat om met elkaar te communiceren, wat voor invloed zorgt op hoe de stad zich ontwikkelt.
  Afbeeldingen voor IT op de toekomst voorbereiden voor slimme stadsdiensten

  IT op de toekomst voorbereiden voor slimme stadsdiensten

   

  Werken in de cloud maakt flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit mogelijk wanneer er vele duizenden eindpunten op een Smart Cities worden aangesloten.
   

  afbeelding open systemen

  Slimme steden hebben open systemen nodig
   

   

  Technologieën en standaarden ontwikkelen zich razendsnel. Steden moeten flexibel blijven en zich voorbereiden op een toekomst die gebaseerd is op open standaarden en API's.

  Verkenning van de belangrijkste trends die steden op dit moment veranderen:

  Verbonden
  openbare verlichting

   

  Infrastructuren en diensten spelen een cruciale rol bij de bloei van een stad. Om succesvol te zijn, moeten slimme steden een open, intelligent netwerk van bronnen maken.


  Meer informatie

  Succes
  verhalen

  Slimme steden is een visie op de toekomst, maar ook op dit moment al realiteit. Philips Lighting ondersteunt slimme steden met het meest volledige portfolio wereldwijd van LED-armaturen, regelaars, softwarebeheerplatformen, apps en diensten.

  Meer informatie