De weg naar een veilige terugkeer naar kantoor verlichten met Philips UV-C Upper Air

Forte Partners

Kantoorgebouw Forte Partners

Boekarest, Roemenië

Gezien de recente COVID-19-pandemie moest Forte Partners snel aanpassingen doen zodat hun huurders veilig konden terugkeren naar hun kantoor.

Wij hebben in ons kantoor upper-air desinfectie-armaturen geïnstalleerd, die worden gebruikt vanwege diverse mensen die in de faciliteit werken. Ze hangen op een hoogte die blootstelling aan de UV-C-lichtbron voorkomt. Met de natuurlijke ventilatie in de ruimte kan deze gedesinfecteerde lucht optimaal worden gerecirculeerd, en daarom zien wij dit als de perfecte toepassing voor onze kantoren en andere gebouwen waar veel mensen komen.
- Stephen Burke, constructiedirecteur, Forte Partners
Klantenuitdaging Forte Partners

Uitdaging van de klant

Door de COVID-19 pandemie moest Forte Partners zich snel aanpassen. Daarom gingen ze op zoek naar de meest efficiënte procedures en veiligheidsmaatregelen, zodat hun huurders weer veilig konden terugkeren naar kantoor. Met een verhoogde focus op hygiëne was het hun belangrijkste doelstelling dat gebruikers van het gebouw zich konden concentreren op hun reguliere activiteiten, zonder zich zorgen te hoeven maken over gezondheidsproblemen binnen het kantoor.

Het concept en de oplossing

Als innovatieve ontwikkelaar had Forte Partners een revolutionaire, efficiënte oplossing nodig voor het hoofdkantoor. Daarom waren zij de eerste partner die een UV-C-oplossing toepasten. Ze installeerden 6 Philips UV-C Upper Air-desinfectiearmaturen in de kantoorruimte en vergaderzalen. Forte Partners werd een pionier in UV-C-luchtdesinfectie en introduceerde deze ook aan hun huurders, om hen te bewijzen dat het mogelijk is om een veilige omgeving te creëren waarin mensen kunnen verblijven en werken.

Philips Upper Air-apparatuur is ontworpen om de lucht te zuiveren door alle ziektekiemen, virussen en bacteriën onschadelijk te maken. De technologie wordt al meer dan 35 jaar gebruikt om te desinfecteren. In 2020 hebben we deze samen met de Universiteit van Boston kunnen testen en certificeren voor algemene doeleinden. 

De bundel van de UV-C-stralen wordt geregeld door specifieke reflectors en het louvreontwerp. Dit maakt het mogelijk om de lucht in een ruimte te desinfecteren, terwijl alledaagse bedrijfsactiviteiten in de ruimte waar het apparaat actief is gewoon kunnen blijven doorgaan. 

De UV-C Upper Air-armaturen desinfecteren doorlopend. De lucht stroomt naar de bovenste luchtlagen in een ruimte door de natuurlijke ventilatie. Zodra het door de armaturen is gedesinfecteerd stroomt de lucht weer omlaag en vermengt het zich met de lagere luchtlagen in de kantoorruimte.

Dit betekent dat ze ingeschakeld kunnen worden terwijl mensen zich in de ruimte bevinden, zodat de gebruikers van het gebouw veilig en geconcentreerd kunnen blijven werken aan hun dagelijkse taken. Deze oplossing is geschikt voor elke gesloten omgeving waar mensen bescherming nodig hebben, van kantoorruimtes, zoals we hier met Forte Partners hebben gedaan, maar ook in scholen, winkels en zelfs fabrieken.

Gerelateerde voorbeelden

Philips UV-C Upper Air

Mašinoprojekt Kopring a.d., een bouwbedrijf uit Belgrado, Servië, heeft Philips UV-C Upper Air gekozen voor desinfectie in hun vergaderruimte

Sonepar

Sonepar Connect in Reims, Frankrijk kiest voor Philips UV-C Upper Air-armaturen om de lucht in hun ruimtes te beschermen tegen bacteriën en virussen.