Albert Heijn XL: extra kleurrijke belevenis

Groente en fruitafdeling Albert Heijn XL

Albert Heijn XL,

Eindhoven, Nederland

Lichtplan van Philips zet Albert Heijn XL in Eindhoven in een compleet nieuw licht en maakt van winkelen een unieke, kleurrijke belevenis.

Elke afdeling op de juiste manier in de spotlights door een variatie in kleurtemperaturen en kleurweergaven. Klanten worden verleid en geïnspireerd en ervaren een warme, belevenisvolle sfeer.
-Dijana Cicak, European Concept Director van Ahold
Vleeswaren Albert Heijn XL
Drankenafdeling
Broodafdeling Albert Heijn

De wens van de klant

Een bezoek aan de vernieuwde Albert Heijn XL in Eindhoven is een belevenis op zich. Dat begint al bij de entree waar lokale leveranciers hun waren op een 'marktplein' verkopen. Om het unieke onthaal door te trekken naar de rest van de winkel is een lichtplan vereist dat spectaculair vernieuwend is ten opzichte van andere supermarkten.

De juiste verlichting

"De energiezuinige LED-verlichting van Philips optimaliseert de inrichting", vindt interieurarchitect Judith Everaarts van Claessens Erdmann architects & designers. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met vier verschillende kleurtemperaturen - 'lichtrecepten' - om producten aantrekkelijk te accentueren. Een multifunctioneel lijnenpatroon van spanningsrails met twee meter tussenruimte zorgt er voor dat de StyliD LED-spots bij een verandering van inrichting telkens weer eenvoudig op de schappen kunnen worden afgestemd.

Fraaie, schijfvormige Flatmoon-armaturen van Philips Modular creëren een echte 'marktsfeer' bij de entree. De verlichting is met drie scenes slim afgestemd op de cyclus van de dag en zorgt steeds voor een andere, unieke beleving. Verrassend zijn Selecon-spots, die een blaadjespatroon op de vloer projecteren. Alsof de zon tussen de bomen schijnt. Dijana Cicak, European Concept Director van Ahold : "De winkel heeft mede door het lichtplan een zeer warme uitstraling."

Leer meer over onze verlichting voor supermarkten en warenhuizen

Philips Dynalite

Lichtregeloplossingen voor een brede reeks branches.

Gerelateerde cases

Bekijk alle mogelijkheden op het gebied van supermarkten en grote winkelketens.