UV-LED om uw water te desinfecteren

Desinfectie van water, lucht en oppervlaktes met een UV-C LED-module

Philips investeert in UV-C-producten van de volgende generatie. UV-C LED-modules worden op de markt gebracht onder de naam Philips NaturalTrust.

UV-C LED-modules - Philips NaturalTrust-serie - afbeelding

De Philips NaturalTrust UV-C LED-modules zijn ontworpen voor de desinfectie van omgevingswater (versie met verzegelde moeren en vergrendeling), koud water (versie met verzegelde moeren en kabel) en lucht en oppervlaktes (niet-verzegelde versie met kabel). De UV-C LED-module geeft UV-C-straling af, die micro-organismes zoals bacteriën, schimmels en virussen onschadelijk maakt en voorkomt dat ze in het water groeien of op het oppervlakte dat wordt bestraald. Dit verkleint ook de kans op onplezierige geurtjes, die worden veroorzaakt door de opeenhoping van ziektekiemen in of op je apparaat, zodat er minder onderhoud nodig is. Vanwege de kleine afmeting past de module in apparaten waar traditionele kwiklampen niet in passen, zoals koelkasten, koffiezetapparaten, luchtontvochtigers, ijsmakers etc. De module werkt op DC-laagspanning onder 24 V, zodat er geen problemen ontstaan met elektrische veiligheid in apparaten die met water werken. In koude omstandigheden, zoals bij koudwaterreservoirs of koelkasten, is er geen verlies van de UV-C-uitgangsspanning, zoals bij traditionele kwiklampen.

Een succesvol gebruik van de UV-C LED-module is bewezen door middel van microbiologische tests in praktijkomgevingen gedurende een aantal maanden van doorlopend gebruik. Dit leidde tot een vermindering van 99% van de bacteriën, zonder dat het apparaat schoongemaakt hoefde te worden.

 Eigenschappen  Voordelen
 Vermindert de microbiologische besmetting met 99%  Schoon water, schone lucht en schone oppervlakten
 Klein formaat  Ontwerpflexibiliteit
 Onmiddellijk aan/uit  Onmiddellijke desinfectie
 Siliconen behuizing met vergrendeling  Plug en play en compacte voor water verzegelde oplossing voor de desinfectie van water
 Laagspanning
 Veilig
 Geen verlies van UV-C-uitgangsspanning in koude omstandigheden**  Kan worden gebruikt in koud water, koelkasten, ...
 Geïntegreerde elektronica  Uitgangsspanning afhankelijk van invoervermogen
 Laag vermogen  Minimaal energieverbruik
 Bevat geen kwik  Milieuvriendelijk

 * alleen voor verzegelde UV-C LED-modules

** alleen voor versies met kabel