Overstap naar Philips LED belichting eenvoudige keuze voor Den Haan Greenhouses uit Canada

October 10, 2022

  • Hoge energieprijzen, onvoldoende natuurlijk licht tijdens de winter en jaarronde vraag van retailers deden Den Haan overstappen naar LED belichting.
  • Na intensieve samenwerking met het team van Philips horticulture LED solutions koos Den Haan voor Philips GreenPower LED belichting voor zowel de tomaten- als komkommerteelt.

Eindhoven, Nederland – Den Haan Greenhouses uit Lawrencetown, Nova Scotia, Canada heeft onlangs de allernieuwste LED-groeibelichting van Philips horticulture LED solutions geïnstalleerd voor hun 3 ha teeltoppervlakte. Den Haan koos voor een oplossing met 100% LED, bestaande uit Philips GreenPower LED interlighting en toplighting lineair voor de tomatenteelt van het bedrijf. Voor de lange Engelse komkommerteelt installeerde Den Haan Philips GreenPower LED toplighting lineair. Onvoldoende natuurlijk licht tijdens de wintermaanden en het tegemoetkomen aan de jaarronde vraag voor verse, lokaal geteelde producten van klanten als Loblaws, Sobeys en Costco stelden Den Haan voor een uitdaging met nieuwe kansen. De hoge energieprijzen vormden een extra motivatie, waardoor de overstap naar LED een “fluitje van een cent” werd volgens CEO Luke den Haan.

Philips grow lights at den haan cucumber

Het bedrijf heeft al sinds de oprichting de ambitie om jaarrond een hoge kwaliteit te leveren terwijl het energieverbruik op een redelijk niveau wordt gehouden. Den Haan en zijn team begonnen er een aantal jaren geleden aan te denken om LED-belichting in de teeltstrategie op te nemen, maar ze zagen het volle potentieel pas na een bezoek aan Nederland. Na een intensieve samenwerking met het team van Philips horticulture LED solutions en Rudy Ouwersloot van Paul Boers, een gecertificeerd Philips horticulture LED partner, koos Den Haan er in 2019 voor om te gaan investeren in LED. Hij koos de beste groeibelichting, Philips GreenPower LED, in combinatie met Priva klimaatbeheersing en schermen van Svensson.

Volgens Den Haan heeft het telen onder LED zijn “verwachtingen ver overtroffen”. “Na midden in de winter de kwaliteit te hebben gezien, heeft het mijn ogen geopend voor de mogelijkheden voor winterteelt met de technologie van Philips,” zegt hij. Na de installatie van de LEDs zag Den Haan verbeteringen in alle aspecten van zijn tomaten- en komkommerteelt. De productie nam toe met zoveel als 40%. Daarnaast waren de LEDs niet alleen een logische keuze met het oog op productie, maar de kredietverstrekkers waren zeer tevreden over de data en voorspellingen die Philips had geleverd. Bovendien kon Den Haan groeiende productiedoelstellingen tonen. “Een blije bankier leidt tot een blije tuinder,” zegt hij.

Bezoek voor meer informatie de website van Philips horticulture LED solutions hier.

Voor meer informatie:

Global Marcom Manager Horticulture bij Signify
Daniela Damoiseaux
Tel: +31 6 31 65 29 69
E-mail: daniela.damoiseaux@signify.com 
www.philips.nl/horti

Over Signify

Signify (Euronext: LIGHT) is wereldleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Onze Philips producten, Interact connected lighting systemen en dataverzamelingsservices bieden bedrijfswaarde en transformeren het leven in huizen, gebouwen en publieke ruimtes. In 2021 we hadden een omzet van EUR 6,9 miljard, ongeveer 37.000 werknemers en een aanwezigheid in meer dan 70 landen, benutten we het buitengewone potentieel van licht om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en voor een duurzame wereld. We werden  CO2 neutraal in 2020, staan sinds onze IPO in de Dow Jones Sustainability World Index voor vijf jaar op rij, en werden uitgeroepen tot Industry Leader in 20172018 en 2019. Nieuws over Signify is te vinden op onze Newsroom, en op TwitterLinkedIn en Instagram. Informatie voor investeerders kan worden gevonden op onze Investor Relations pagina.

Interesse?

Producten bestellen

Philips producten worden verkocht via een internationaal partner netwerk. Vind hier een partner in jouw regio.

Contact Philips

Wij zijn er om al jouw vragen en opmerkingen te beantwoorden. Vul hiervoor ons Contactformulier in.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om de twee maanden om up-to-date te blijven over Philips LED belichting voor de tuinbouw.

Ontwikkelingen bij Philips

Persberichten

Hieronder vind je een overzicht van de laatste persberichten van Philips Horticulture LED Solutions.

Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze LED-oplossingen in de glastuinbouw.