Tomatenteler Redgrow uit België breidt uit met Philips GreenPower LED toplighting

November 07, 2022

  • Succesvolle teelt met een combinatie van SON-T en Philips GreenPower LED interlighting plus stijgende energieprijzen leiden tot investering in Philips GreenPower LED toplighting compact
  • Redgrow kan met deze oplossing jaarrond tomaten telen

Eindhoven, Nederland  Signify (Euronext: LIGHT), wereldleider in verlichting, voorziet Redgrow in Belgie opnieuw van LED-groeibelichting. Na een aantal jaren succesvol telen met een combinatie van SON-T en Philips GreenPower LED interlighting, maakt Redgrow de vervolgstap naar een lichtinstallatie van 295 µmol/m2. Naar aanleiding van de stijgende energieprijzen is gekozen voor de Philips GreenPower LED toplighting compact (TLC). Met de TLC was het voor Redgrow eenvoudig overstappen van de bestaande SON-T installatie naar LED, en kunnen ze jaarrond tomaten telen.

Bekijk hier de video waar Alain een rondleiding geeft in zijn kas

In 2019 heeft Redgrow al de overstap gemaakt van enkel SON-T belichting naar een hybride combinatie met Philips GreenPower LED interlighting. Daarmee werd meteen het lichtniveau verhoogd van 180 µmol/m2 naar 255 µmol/m2. “Gezien de energieprijzen aan het stijgen waren en we wisten dat we de SON-T weinig gingen gebruiken, hebben we het aantal gebruiksuren van de interlighting verhoogd. Daardoor hebben we meer uren met de interlighting kunnen draaien dan met de SON-T” zegt Alain Moortgat. “We zijn teeltjaar 2021-2022 ongeveer uitgekomen op 1000 uren SON-T en 2000 uren interlighting. Vorig jaar was dat een stuk meer. Met de lage gasprijzen kwamen we toen uit op 2000 uren SON-T en 3000 uren interlighting. De gasprijzen zijn ondertussen verder gestegen. De gestegen gasprijzen kunnen mogelijk het teeltplan komend seizoen gaan beinvloeden. Momenteel gaan we nog belichten met de LED installatie en zal de SONT-T nog maar nauwelijks gebruikt worden.”

Wel ziet Alain een verschil in het snoeien door het verlagen van de lichturen: “Door de hogere energieprijzen en minder belichtingsuren, moesten we wel op 3 tomaten snoeien. Sinds januari zijn we terug op 4, en aan het einde van de teelt, lieten we er gewoon bijna alles aan zitten, dus tot aan 6 tomaten. We hebben onze nieuwe teelt geplant begin augustus en zijn vanaf half september aan het oogsten.”

Alain Moortgat en zijn vrouw leiden samen het bedrijf Redgrow vlakbij Antwerpen in België, en geven graag een inkijkje in hun kas. Redgrow teelt het ras Matinaro wat op kleur wordt geoogst. “We merken dat de interlighting de tomaten heel erg stimuleert. Ik ben zeer tevreden over hoe de planten de winter uit zijn gekomen.” Om de piek in juni en juli door te komen heeft Redgrow gekozen om een vochtsysteem te installeren en een klein beetje meer vocht te geven aan de lucht. “Dan hebben de planten het toch iets makkelijker.”

Let op: video is opgenomen in april

Voor meer informatie:

Global Marcom Manager Horticulture bij Signify
Daniela Damoiseaux
Tel: +31 6 31 65 29 69
E-mail: daniela.damoiseaux@signify.com 
www.philips.com/horti

Over Signify

Signify (Euronext: LIGHT) is wereldleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Onze Philips producten, Interact connected lighting systemen en dataverzamelingsservices bieden bedrijfswaarde en transformeren het leven in huizen, gebouwen en publieke ruimtes. In 2021 we hadden een omzet van EUR 6,9 miljard, ongeveer 37.000 werknemers en een aanwezigheid in meer dan 70 landen, benutten we het buitengewone potentieel van licht om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en voor een duurzame wereld. We werden  CO2 neutraal in 2020, staan sinds onze IPO in de Dow Jones Sustainability World Index voor vijf jaar op rij, en werden uitgeroepen tot Industry Leader in 20172018 en 2019. Nieuws over Signify is te vinden op onze Newsroom, en op TwitterLinkedIn en Instagram. Informatie voor investeerders kan worden gevonden op onze Investor Relations pagina.

Interesse?

Producten bestellen

Philips producten worden verkocht via een internationaal partner netwerk. Vind hier een partner in jouw regio.

Contact Philips

Wij zijn er om al jouw vragen en opmerkingen te beantwoorden. Vul hiervoor ons Contactformulier in.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om de twee maanden om up-to-date te blijven over Philips LED belichting voor de tuinbouw.

Ontwikkelingen bij Philips

Persberichten

Hieronder vind je een overzicht van de laatste persberichten van Philips Horticulture LED Solutions.

Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze LED-oplossingen in de glastuinbouw.