Glenwood Valley Farms geeft de belichting een upgrade met de Philips LED toplighting lineair van Signify

6 may, 2022

Langley, British Columbia, Canada – Signify (Euronext: LIGHT),wereldleider in belichting, levert de Philips GreenPower LED toplighting lineair aan Glenwood Valley Farms voor de uitbreiding van de belichting. Glenwood Valley Farms is een gerenommeerd groenteteler gevestigd in Langley, BC, Canada met 6 hectare komkommerteelt, en wilden de kwaliteit van de vruchten verbeteren en een hogere productie draaien met operationele efficiëntie.

Glenwood Valley Farms was een van de eerste telers die proeven hebben gedaan met de Philips GreenPower LED toplighting lineair toen het in 2015 werd geïntroduceerd in Noord-Amerika. In de jaren daarna heeft Glenwood aanvullende proeven gedaan met belichting van verschillende LED-leveranciers, ook gecombineerd met traditionele Son-T belichting. De uitkomsten toonden aan dat de gewassen belicht met Philips LED hogere opbrengsten hadden, waardoor Glenwood Valley uiteindelijk onlangs voor Signify en Philips LED toplighting heeft gekozen voor de upgrade van de belichting.

Andri Bjorn Gunnarsson

Na uitgebreid testen kwam Glenwood tot de conclusie dat een hoge lichtoutput boven het gewas een optimale productie gaf. Met de hulp van Signify Key Account Manager John Galbraith en Application Engineers Chris Strom en Rachelle Winningham, werd er voor Glenwood een lichtplan op maat gemaakt. Om de maximale lichtoutput te krijgen, werden er bij de upgrade vijf doorgaande lijnen van Philips toplighting lineair met hoge output geïnstalleerd in een vak van acht meter breed. De installatie van meer dan 4000 toplighting lineair modules werd begin 2022 voltooid.

“Herb Schlacht en zijn team bij Glenwood Valley Farms hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd van belichtings-producten, mogelijkheden, en scenario’s voordat zij uiteindelijk een keuze hebben gemaakt,” zegt Udo van Slooten, General Manager Horticulture LED Solutions bij Signify. “Wij zijn trots op de resultaten die Glenwood heeft behaald bij het telen met Philips LEDs, en we zijn er ook trots op dat zij voor onze Philips GreenPower LED belichting hebben gekozen.”

Het project werd gesteund door Climatrol Solutions Ltd., een erkend Philips Horti LED partner uit Langley. Climatrol is gespecialiseerd in op maat gemaakte kassensystemen voor telers. De president van Climatrol, Mark Pedersen, zei over het Glenwood Valley project: “Glenwood heeft uitgebreid onderzoek gedaan en wij hebben met veel plezier ondersteuning geboden tijdens het onderzoek, de keuze van leverancier, en de installatie.”

 Glenwood Valley

Door de samenwerking met de energieleverancier van Glenwood, BC Hydro, en de steun van Climatrol en Signify, kon Glenwood Valley profiteren van deze kans met de aankoop van de uiterst efficiënte LED-belichting van Signify.

Voor meer informatie:

Global Marcom Manager Horticulture bij Signify
Daniela Damoiseaux
Tel: +31 6 31 65 29 69
E-mail: daniela.damoiseaux@signify.com 
www.philips.nl/horti

Over Signify

Signify (Euronext: LIGHT) is wereldleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Onze Philips producten, Interact connected lighting systemen en dataverzamelingsservices bieden bedrijfswaarde en transformeren het leven in huizen, gebouwen en publieke ruimtes. In 2021 we hadden een omzet van EUR 6,9 miljard, ongeveer 37.000 werknemers en een aanwezigheid in meer dan 70 landen, benutten we het buitengewone potentieel van licht om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en voor een duurzame wereld. We werden  CO2 neutraal in 2020, staan sinds onze IPO in de Dow Jones Sustainability World Index voor vijf jaar op rij, en werden uitgeroepen tot Industry Leader in 20172018 en 2019. Nieuws over Signify is te vinden op onze Newsroom, en op TwitterLinkedIn en Instagram. Informatie voor investeerders kan worden gevonden op onze Investor Relations pagina.

Interesse?

Producten bestellen

Philips producten worden verkocht via een internationaal partner netwerk. Vind hier een partner in jouw regio.

Contact Philips

Wij zijn er om al jouw vragen en opmerkingen te beantwoorden. Vul hiervoor ons Contactformulier in.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om de twee maanden om up-to-date te blijven over Philips LED belichting voor de tuinbouw.

Ontwikkelingen bij Philips

Persberichten

Hieronder vind je een overzicht van de laatste persberichten van Philips Horticulture LED Solutions.

Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze LED-oplossingen in de glastuinbouw.