Philips lichtrecept

Verhoog de groei met een Philips lichtrecept

Met Philips LED groeilampen krijg je veel meer dan alleen maar verlichting. Je krijgt een lichtrecept van Philips met op maat gemaakte instructies voor je verlichting. Deze helpen je om de beste resultaten te bereiken met jouw specifieke gewas onder jouw specifieke omstandigheden. Met een Philips lichtrecept profiteren je gewassen van tientallen jaren opgebouwde kennis en onderzoek naar LED groeilampen voor de tuinbouw die ingezet wordt voor het telen van diverse groenten, fruit en sierteeltgewassen. Een lichtrecept is de snelste manier waarop je de groei voor elk gewas kan verhogen.

Bouwstenen van een Philips lichtrecept

De lichtrecepten van Philips omvatten alle aspecten van verlichting die bepalend zijn voor de plantgroei. Ze zijn het resultaat van honderden tests en projecten die telers en onderzoekers samen met Philips Horticulture Lighting hebben uitgevoerd om onderzoek te doen naar hoe het licht van LED-groeilampen van invloed is op diverse gewassen en groeifasen van planten. Tegenwoordig is er een breed aanbod aan lichtrecepten beschikbaar die gebaseerd zijn op bewezen resultaten voor specifieke gewasvarianten, groeifases of teeltopstellingen. Deze lopen uiteen van weefselcultuur, vermeerdering en zaailingen tot jonge planten, potplanten en hogedraadteeltgroenten.

 • Lichtniveau

De hoeveelheid licht die op een plant valt (in µmol/s²). Sommige gewassen zoals komkommers gedijen bij hogere lichtniveaus, terwijl andere het juist goed doen bij lagere lichtniveaus. Een lichtrecept stelt de optimale lichtniveaus in voor specifieke gewassen.

 • Spectrum

Het spectrum is de reeks golflengten (of kleuren) van het licht, van ultraviolet tot infrarood, die van invloed zijn op de plantengroei. Planten zijn bijzonder gevoelig voor een combinatie van rood en blauw licht. Elk lichtrecept bepaalt de specifieke kleur van de LED-verlichting.

 • Gelijkmatigheid

Gelijkmatigheid verwijst naar hoe gelijkmatig het licht verdeeld wordt over alle gewassen, niet alleen de gewassen in het midden. Gelijkmatig licht zorgt voor een gelijkmatige plantgroei en maakt geautomatiseerd oogsten mogelijk

 • Verlichtingsduur

Een krop sla heeft ongeveer 14 uur licht per dag nodig, terwijl basilicum optimaal groeit bij 20 uur licht per dag. Een lichtrecept bepaalt wanneer de verlichting moet worden in- en uitgeschakeld om de beste resultaten te bereiken op basis van jouw geografische locatie.

Wat is een lichtrecept?
Hoe je met LED-verlichting mooiere gewassen krijgt

Hoe je met LED-verlichting mooiere gewassen krijgt

LED-groeilampen kunnen je bedrijfsvoering op tal van manieren verbeteren. Het hangt allemaal af van diverse factoren, waaronder jouw specifieke gewas, de omgeving en het gebruikte lichtrecept.

 • Hogere opbrengst
 • Kortere teeltcycli
 • Betere gewaskwaliteit en gelijkmatigheid
 • Meer planten op hetzelfde oppervlak
 • Energiebesparing
 • Betere ontkieming, wortelvorming en vermeerderingsfactor
 • Verbeterd/gecontroleerd strekproces

Philips GrowWise Control System – lichtrecepten op maat voor volledige flexibiliteit en controle

Het Philips GrowWise Control System geeft je volledige flexibiliteit en controle over je verlichting voor gewassen van betere kwaliteit, een hogere productiviteit en meer efficiëntie. Met dit systeem kun je eenvoudig je eigen lichtrecepten samenstellen en toepassen op dimbare modules met regelbare kleuren.  Bovendien sluit het naadloos aan op je bestaande systeem voor klimaatbeheersing of kassenbeheer. Het systeem is bedoeld voor de optimalisatie van oogstopbrengsten in verticale boerderijen, kassen of onderzoeksinstellingen.

Maak lichtrecepten op maat met het Philips GrowWise Control System
Case study: Bejo Zaden

Project: Bejo Zaden

"Het is ons gelukt om onze groei-uren per dag te verdubbelen. Normaal bloeien onze gewassen maar één keer per jaar, maar met deze oplossing voor dynamische LED-verlichting bloeien onze gewassen meerdere keren per jaar."

Philips GreenPower producten

Philips GreenPower LED-toplighting

De toplightingoplossing op basis van LED voor glastuinbouwers is eenvoudig te installeren en heeft geen water nodig voor koelsystemen.

Philips GreenPower LED-toplighting compact

Stap eenvoudig over van hogedruknatriumlampen naar de voordelen van LED-toplighting, terwijl je gebruik blijft maken van je bestaande HPS-opstelling en latwerken.

Philips GreenPower LED-interlighting

De toplightingoplossing op basis van LED voor glastuinbouwers is eenvoudig te installeren en heeft geen water nodig voor koelsystemen.

Philips GreenPower LED-bloeilamp

De toplightingoplossing op basis van LED voor glastuinbouwers is eenvoudig te installeren en heeft geen water nodig voor koelsystemen.

Philips GreenPower LED-productiemodule

Een dynamische module waarmee je de LED-kleuren en lichtintensiteit afzonderlijk kunt regelen.

GrowWise regelsysteem

Het Philips GrowWise regelsysteem geeft je volledige flexibiliteit en controle over je verlichting voor gewassen van betere kwaliteit, een hogere productiviteit en meer efficiëntie.

Interesse?

Producten bestellen

Philips producten worden verkocht via een internationaal partner netwerk. Vind hier een partner in uw regio.

Contact Philips

Wij zijn er om al uw vragen en opmerkingen te beantwoorden. Vul hiervoor ons contact formulier in.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief iedere drie maanden om up-to-date te blijven over Philips LED belichting voor de tuinbouw.