U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verlichting voor uw
  verse levensmiddelen

  Licht om de verkoop te verhogen en verspilling te verminderen

   

  Hoe verser uw levensmiddelen eruit zien, hoe aantrekkelijker ze zijn. LED-armaturen presenteren verse levensmiddelen in het beste licht dat heldere kleuren en texturen toont die u bijna kunt proeven. Juiste verlichting verleidt niet alleen de klanten tot kopen, maar kan ook de totale beleving van uw winkel versterken door het bieden van een duidelijk zicht. Gebruikmaken van LED-verlichting drukt ook de bedrijfskosten op lange termijn en verlaagt het energieverbruik drastisch. Dit betekent een milieuvriendelijke stap die winkeliers moeten zetten om antwoord te geven op de druk van klanten, media en concurrentie om duurzamer te worden. En tot slot kunnen onze LED-verlichtingsrecepten u zelfs helpen voedselverspilling te verminderen door de schaplevensduur van verse levensmiddelen te verlengen.

  Aantrekkelijke levensmiddelen

   

  Optimaliseren van de verzadiging van de meest dominante kleur in verse levensmiddelen leidt tot meer verkopen van die producten: +3,5% volgens een onderzoek van EHI/Philips in 2012.

   

  Lichtrecepten voor verse levensmiddelen helpen u uw verse producten en uw hele winkel aantrekkelijker te maken en uw klanten langer in uw winkel te houden.

  Vleesverkleuring

   

  Onverkocht vlees is nooit goed nieuws. Het European Retail Forum rapporteerde dat het weggooien van vleesproducten een belangrijke impact heeft op de inkomsten van een winkelier. Hoewel de door verlichting veroorzaakte verkleuring van vleeswaren geen hygiëne- of gezondheidsproblemen vertegenwoordigt, kan zij klanten ervan weerhouden het product te kopen en dat betekent meer onverkocht voedsel. En doordat de verse levensmiddelen voor een klant vaak de belangrijkste reden zijn om voor een bepaalde supermarkt te kiezen, kunnen verkleurde vleeswaren ook de loyaliteit van de klant aantasten.

   

  Ontdek meer over het verkleuren van vlees en de oplossingen die we hebben ontwikkeld om de schaplevensduur van vers vleeswaren te verlengen.

  FreshFood-Philips-Supermarkt-Lighting

  Vergroening van aardappelen

   

  Iedereen kent wel het natuurlijke proces van groen wordende aardappelen. Dit vindt plaats door de productie van chlorofyl ten gevolge van de blootstelling aan licht, maar de verkleuring kan klanten afschrikken. En de verkleuring laat aardappelen er niet alleen minder aantrekkelijk uitzien, maar het groen worden duidt ook op een hoger niveau van toxine in verse levensmiddelen.

   

  Om meer uit te vinden over de effecten van verschillende lichtinstellingen hebben we proeven uitgevoerd waarin verschillende aardappelrassen werden blootgesteld aan verschillende lichtinstellingen. We ontdekten dat licht een belangrijke rol speelt in het vergroeningsproces. Toen we dieper in dit onderwerp doken, stelden we ook vast dat lichtniveau en lichtspectrum de meest invloedrijke factoren waren.

   

  Lagere lichtniveaus bleken gunstiger, maar alleen na een aanzienlijke hoeveelheid dimmen. Met betrekking tot het spectrum van het licht bleek de vergroening bij blootstelling aan White SON-licht van 500 lux ernstiger te zijn dan bij blootstelling aan champagnekleurig LED-licht van 500 en zelfs 1000 lux. Bij een vergelijking van champagnekleurig LED-licht van 500 lux met White SON-licht van 500 lux, stelde 85% van de onderzoeksgroep vast dat er meer vergroening optrad bij blootstelling aan White SON.

  FreshFood-Philips-Supermarkt-Lighting

  Vind de verlichtingsrecepten

   

  De Philips LED-lichtrecepten voor verse levensmiddelen kunnen worden gebruikt als een krachtig verkoopmiddel in de winkel dat de presentatie van het voedsel verbetert doordat ze de psychologische kloof overbruggen tussen de werkelijke kleuren van de levensmiddelen en de veel meer verzadigde kleuren die klanten in gedachten hebben als zij denken aan verse producten. En onze recepten voor verse levensmiddelen helpen ook voedselverspilling te verminderen doordat zij de juiste kleurtemperaturen produceren om het verkleuren van vleeswaren te vertragen.

  FreshFood-Recepten-Philips

  Ons assortiment voor verse levensmiddelen

   

  Werp een blik op ons assortiment speciale lichtbronnen die het beste naar boven halen uit vlees, fruit, groenten, brood en vis.

  FreshFood-Recepten-Philips-Lighting

  Leer meer over de lichtrecepten

   

  Bekijk ons webinar en leer hoe de verschillende lichtspectra werden ontwikkeld en welke invloed ze hebben op de perceptie van klanten.

   

  Bekijk het webinar

  Referentieprojecten

  Armaturen voor verse levensmiddelen