U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Wie profiteert er

  van beter licht?

  In de afgelopen jaren hebben we interactieve workshops georganiseerd met toonaangevende experts in verlichting, design, architectuur en personeelswerk, met het doel te leren begrijpen hoe de werkplek aan het veranderen is. Onlangs nog hebben sessies in Parijs, Berlijn en Londen geholpen nieuwe gesprekken en denkwijzen aan te moedigen als onderdeel van een project met de naam WorkingPeopleLight.

  Maar welke stappen kunnen kantoormanagers en medewerkers in de praktijk zetten om productiviteit, onderlinge verbondenheid en welzijn te helpen verbeteren? En als het specifiek aankomt op licht, is het werkelijk mogelijk een zinvol verschil te maken voor de gebruiker, de organisatie en het gebouw?

  Verlichting voor de gebruiker

  Iedereen is het erover eens dat medewerkers het belangrijkste bedrijfsmiddel van elke onderneming zijn, maar hoe vaak is de werkplek echt uitgaande van hen ontworpen? Denkend over licht is de primaire behoefte vanzelfsprekend zichtbaarheid. We moeten in staat zijn onze taak goed te zien.

  Als we ons proberen te concentreren op bijvoorbeeld een langdradig rapport, kunnen excessieve helderheid en grote contrastverschillen ons afleiden of vermoeidheid veroorzaken. Hogere lichtniveaus kunnen goed zijn, maar we moeten ook een laag verblindingsniveau en een zekere mate van gelijkmatigheid verzekeren.

  En hoe zit het met het emotionele comfort? Als we in een pauzeruimte zijn, zoeken we wellicht niet naar een rustige omgeving met weinig contrast, maar hopen we juist op een meer levendige en gezellige sfeer.

   

  Comfort op het werk betekent dat je in staat bent je werkplek aan te passen aan je eigen behoeften."


  - Architect, workshop in Berlijn
  Kleur is natuurlijk ook belangrijk, want die heeft een sterk emotioneel vermogen en kan significante reacties teweegbrengen. Het is echter niet altijd gemakkelijk de zaken juist te krijgen, want we moeten niet alleen rekening houden met de intensiteit maar ook met temperatuur en kleurtint. Onderzoeken wijzen uit dat een hogere, of 'koelere', kleurtemperatuur de aandacht en concentratie stimuleert door de aanmaak van melatonine te onderdrukken, een slaaphormoon dat gevoelig is voor het blauwe deel van het spectrum.

  Het is dus mogelijk een tastbare impact te hebben op het werkzame leven van individuele medewerkers. Maar we werken maar zelden alleen. Daarom is het zo belangrijk aandacht te schenken aan de ruimte die we delen met anderen en de behoeften van de organisatie in zijn geheel.

  Verlichting voor de organisatie

  De helderheid van een ruimte heeft een belangrijke invloed op hoe de ruimte wordt waargenomen en de denkwereld van de medewerkers. Van heldere wanden is bekend dat zij tot positieve associaties van openheid leiden. Maar kan een tè hoge helderheid oogvermoeidheid veroorzaken? Wel, de sleutel ligt in het creëren van speciale ruimten voor verschillende activiteiten en het hebben van de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan verschillende soorten werk.

  Soms kan een gereduceerde helderheid ook nuttig zijn, vooral in combinatie met een warmere kleurtemperatuur. Dat geeft vaak een gevoel van intimiteit, en dat kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van samenhang binnen een groep. Welzijn wordt tenslotte beïnvloed door ons gevoel ergens bij te horen.

  De gekozen optie kan verschillen van organisatie tot organisatie en van locatie tot locatie binnen een gebouw. Het kan ook afhangen van uw ondernemingsdoelstellingen en merkidentiteit. Dit leidt tot de intrigerende mogelijkheid dat de werkplek de kernwaarden en cultuur van een onderneming kan weerspiegelen. Verlichting is in principe een zeer effectief hulpmiddel voor het verbeteren van het gevoel dat bij een merk hoort.
  Infographic we gebruiken slechts 20% van onze hersenen

  We gebruiken slechts 20% van onze hersenen. Goede werkomstandigheden openen extra potentieel.

   

  Conflicten kunnen ontstaan als u geen acht slaat op ontwerpnormen maar alleen op organisatorische normen; met andere woorden: als u probeert zoveel mogelijk mensen in de beschikbare ruimte te proppen."


  - Senior Project Engineer, Workshop in Londen

  Verlichting voor het gebouw

  Technologische vooruitgang verandert de manier waarop we vorm geven aan ruimten en het comfort verbeteren. LED's, lichtbronnen van hoge kwaliteit die weinig energie verbruiken, hebben een overvloed aan mogelijkheden geopend.

  Digitalisering van verlichting is een belangrijke trend. Er is een hele reeks gegevens die we kunnen verzamelen via een geïnstalleerd net van connected armaturen. Dat helpt niet alleen voor energie-efficiëntie en kostenbesparingen, maar biedt ook de mogelijkheid onderhouds- en bezettingskwesties aan te pakken.

  Doordat ze minder warmte produceren dan conventionele lichtbronnen kunnen LED's ingebouwd worden in materialen en de constructie van het gebouw zelf. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk gebruik te maken van gladde, lichtgevende plafonds die tevens toegepast kunnen worden om de akoestiek in een gegeven ruimte te reguleren.
  Infographic voor het juiste licht op de werkplek

   

  Als we de feiten delen met collega's op verschillende locaties, doen we dat via een virtuele ruimte, d.w.z. videoconferenties. Maar om ideeën uit te wisselen en elkaars creativiteit te voeden, moeten we in dezelfde ruimte zijn."


  -  Senior Project Engineer, workshop in Londen

  U wilt een hele lichtgevende wand? Het is nu mogelijk de omstandigheden in een kantooromgeving vorm te geven en te regelen met één druk op de knop. En dat vermogen ligt niet alleen in de handen van facilitymanagers. In principe kan elke medewerker op microniveau zijn eigen ruimte beheren via zoiets eenvoudigs als een app op een smartphone of tablet. Dat is het vermogen om vorm te geven aan de ruimte direct om ons heen.
   

  Afwegen wat individuen nodig hebben in hun werkomgeving tegen de inherente commerciële voordelen van betere prestaties, doelmatigheid en productiviteit voor de het bedrijf zorgt voor wederzijds profijt. Flexibel, dynamisch en veelzijdig: het verband tussen het juiste licht en welzijn en comfort voor medewerkers op hun werkplek is duidelijk.

  Gerelateerde artikelen

  Verkennen van de belangrijkste trends en de nieuwste denkwijzen verandert de werkplek van vandaag

  FutureOffice

  Betrokkenheid en ervaring

  Bekijk hoe de digitale revolutie de manier waarop wij werken veranderd heeft.
  Lees verder
  Infographic betrokkenheid en ervaring
  Infographic groene gebouwen

  Groene gebouwen

  Ontdek meer over de benadering van de circulaire economie en de werkelijke betekenis van "meaning of greening" in het hedendaagse kantoor.

  Lees verder

  Connectiviteit

  Ontdek hoe de naadloze technologie van een "smart building" uw kantoor kan optimaliseren.
  Lees verder
  Infographic connectiviteit

  Hoe kunnen we
  u helpen met
  onze diensten?

  Wij helpen met Philips Service en maak samen de juiste lichtplan.| Philips Lighting horeca verlichting
  Philips biedt een compleet pakket end-to-end diensten dat u kan helpen met diverse taken en dat het risico voor uw investering minimaliseert. Onze diensten zijn afzonderlijk verkrijgbaar of kunnen gecombineerd worden om een maatwerkpakket samen te stellen, wat een gecoördineerde turnkey-oplossing garandeert.

  Meer informatie nodig?

  Neem contact op

   

  Kom in contact met ons lokale contactcenter voor vragen of offertes.

  Vind een dealer

   

  Vind de dichtstbijzijnde dealerlocatie waar u onze producten kunt aanschaffen.

  The Lighting University

   

  Academy

   

  Academy

   

   

  De Lighting University biedt een veelomvattende reeks educatieve hulpmiddelen voor mensen die hun kennis van verlichting willen uitbreiden.

   

  Leer meer

   

  Laat uw bedrijf
  groeien
   

   

  Leer meer over licht met onze video's en webinars.