U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Leven onder

  connected verlichting

  FutureOffice geeft een rondleiding in het revolutionaire nieuwe kantoorgebouw The Edge in Amsterdam, met baanbrekende nieuwe standaarden in duurzaamheid, efficiëntie en comfort op het werk. Bekijk hieronder de video met meningen en inzichten van huurder Deloitte en de uitvinders van het connected verlichtingssysteem Philips Lighting, en ontdek hoe dit unieke gebouw nu al de verwachtingen overtreft.

  Slimme technologie met sensors

  Gewoonlijk is slimme technologie iets wat je kunt zien. Wat zo geweldig is aan The Edge, een grensverleggende nieuwe kantoorontwikkeling in Amsterdam, is dat je de technologie niet ziet. Of, zoals Senior Scientist dr. Alexander Sinitsyn van Philips keurig opsomt: “Wat je kunt zien, is dat het gebouw probeert je van dienst te zijn, te helpen, en je werk maximaal te optimaliseren.”

   

  Philips Connected Office Lighting is eerst en vooral een hoogwaardig LED-verlichtingssysteem voor kantoren dat bestaat uit een netwerk van connected lampen en sensors. Commercieel Directeur Philips Lichting Derk Bots legt uit: “We hebben in feite een slim digitaal plafond gecreëerd met sensors die zijn ontworpen voor bewegingsdetectie, daglichtafhankelijke regeling en temperatuurmeting.”

  Derk Bots, Commercieel Directeur Philips Lighting over de connected verlichtingstechnologie in The Edge, Amsterdam

   

  Het is toekomstbestendig doordat het is verbonden met het internet en op dit technologische gebied dat zich op dit moment in snel tempo voortbeweegt, weten we dat we er in de toekomst nog veel aan zullen bijdragen."

  - Derk Bots, Commercieel Directeur, Philips

  Door inzicht gestuurde innovatie

  In samenwerking met ontwikkelaar OVG en Philips heeft huurder Deloitte een van de belangrijkste trends in deze branche toegepast: data-analyse voor dit gebouw in al zijn glorie.

  Erik Ubels, Directeur van IT & Workplace Services legt uit: “Het is echt belangrijk de gegevens zo te verzamelen dat het facilitymanagementteam bijvoorbeeld precies weet hoeveel werkstations of vergaderkamers er op elk moment in gebruik zijn, of hoeveel mensen er in het restaurant zijn. Beschikken over deze gegevens betekent dat we meer comfort en efficiency kunnen leveren aan de mensen die de ruimten gebruiken, maar uiteindelijk gaat het ook om duurzaamheid.

  Wat dit gebouw zo speciaal maakt, is dat gegevens van het connected verlichtingssysteem worden gebruikt om het gebouw efficiënter te beheren en te gebruiken. Dr. Sinitsyn laat zien hoe dit in de praktijk werkt: “De lampen of de verwarming alleen inschakelen op plaatsen waar mensen zijn, of een ruimte laten afkoelen waarvan je weet dat er niemand aanwezig is. Daarmee bespaar je energie terwijl je toch het comfort voor de gebruikers handhaaft.”

  Persoonlijke ruimte

  Maar hoe voelt het om in deze verbazingwekkende kantoorruimte te werken? Jaren geleden betekende de trend van 'slimmer werken' dat je van huis uit werkte, maar nu beseffen we dat het belangrijk is om je op je werk thuis te voelen. Technologie maakt dat mogelijk; bij The Edge heeft iedereen zijn eigen voorkeuren voor verlichting en temperatuur, en die kunnen in het kantoor worden toegepast via een smartphone-app.
  Infographic The Edge

   

  Mensen zijn beter tevreden met de lichtkwaliteit en de hoeveelheid licht die zij ontvangen. Bijna alle medewerkers vertellen me dat ze niet terug willen en dat laat ons zien dat het een succes is.”

  - Frouwynke Dijkgraaf, Deloitte Property Management Consultant

  Alles is gebaseerd op uw voorkeuren en persoonlijke instellingen die zijn geprogrammeerd in de app, dus die hoeft u maar eenmaal in te stellen. Na de initiële instelling herkent het verlichtingssysteem u en past het de omstandigheden aan zodat deze voldoen aan uw voorkeuren, en dat biedt u een maximaal comfort terwijl u slimmer werkt.

   

  Philips Research Scientist Sanae Chraibi heeft de feedback bekeken van mensen die in deze innovatieve ruimte werken. “We hebben gezien dat mensen aanvankelijk meenden dat ze geen persoonlijke regeling nodig hadden. Ze hadden die nooit eerder gebruikt en misten het dus niet. Maar als ze het eenmaal hebben ervaren, zien ze de toegevoegde waarde ervan en geven ze er de voorkeur aan het systeem te blijven gebruiken.”

  Denken aan de toekomst

  De toekomstbestendige aard van het systeem betekent ook dat het schaalbaar is en dat er gemakkelijk andere sensors aan toegevoegd kunnen worden voor zaken als vochtigheid, CO₂ en andere mogelijke toekomstige eisen.

  Is het gebouw klaar? We laten het laatste woord daarover aan Jim Stolze, schrijver en ondernemer. “Nu het gebouw gereed is, kunnen gegevens ons laten zien hoe het feitelijk wordt gebruikt. Door hoeveel mensen is een ruimte gebruikt, hoeveel energie werd er verbruikt. Het leerproces start dus eigenlijk nu pas. Stel je eens voor wat er hierna komt, als we gebruik gaan maken van wat we geleerd hebben”.

  Philips Senior Scientist dr. Alexander Sinitsyn geeft toe: “Ik denk dat The Edge een duidelijk voorbeeld is waarin je verschillende ondernemingen zoals Philips en Deloitte nauw ziet samenwerken. Dat is de manier waarop je werkelijk kunt innoveren.”

   

  I denk dat we nog maar net zijn begonnen, want innovatie heeft alles te maken met doen, leren en verbeteren.”

  -  Jim Stolze, schrijver en ondernemer

  Gerelateerde artikelen

  Verkennen van de belangrijkste trends en de nieuwste denkwijzen verandert de werkplek van vandaag

  Future Office

  Gezondheid en welzijn

  Bekijk hoe comfort op de werkplek mensen gezond, gelukkig, gemotiveerd en productief kan houden.
  Lees verder
  Infographic gezondheid en welzijn
  Infographic activiteitgebaseerde werkplekken

  Betrokkenheid en ervaring

  Bekijk hoe de digitale revolutie de manier waarop wij werken veranderd heeft.

  Lees verder

  Groene gebouwen

  Ontdek meer over de benadering van de circulaire economie en de werkelijke betekenis van "meaning of greening" in het hedendaagse kantoor.
  Lees verder
  Infographic groene gebouwen

  Hoe kunnen we
  u helpen met
  onze diensten?

  Wij helpen met Philips Service en maak samen de juiste lichtplan.| Philips Lighting horeca verlichting
  Philips biedt een compleet pakket end-to-end diensten dat u kan helpen met diverse taken en dat het risico voor uw investering minimaliseert. Onze diensten zijn afzonderlijk verkrijgbaar of kunnen gecombineerd worden om een maatwerkpakket samen te stellen, wat een gecoördineerde turnkey-oplossing garandeert.

  Meer informatie nodig?

  Neem contact op

   

  Kom in contact met ons lokale contactcenter voor vragen of offertes.

  Vind een dealer

   

  Vind de dichtstbijzijnde dealerlocatie waar u onze producten kunt aanschaffen.

  The Lighting University

   

  Academy

   

  Academy

   

   

  De Lighting University biedt een veelomvattende reeks educatieve hulpmiddelen voor mensen die hun kennis van verlichting willen uitbreiden.

   

  Leer meer

   

  Laat uw bedrijf
  groeien
   

   

  Leer meer over licht met onze video's en webinars.