U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Energie-investeringsaftrek (EIA)

  Winst voor je portemonnee en het milieu met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

   

  Het kabinet heeft de EIA-regeling in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om te investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie waarbij de overheid gunstige ondersteuning biedt. 

   

  Investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie- investeringsaftrek (EIA). Voor jouw investering kun je dan 45,5% van de investeringskosten, die voor EIA in aanmerking komen, aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van €149 miljoen.

   

  De regeling levert je ten hoogste 11,3% voordeel op. Door te kiezen voor energiezuinige LED-verlichting heb je niet alleen een lagere energierekening, maar je bespaart vanzelf ook op energie. En energie die je niet gebruikt hoef je ook niet te besparen. 

   

  Om uw voordeel te berekenen lees verder op Signify regelgeving en subsidies.

  investment allowance

  Welke Philips LED-verlichting komt in aanmerking?

   

  Je kunt in 2021 EIA-voordeel krijgen voor nieuwe en bestaande gebouwen voor LED-verlichting en lichtregelapparatuur die reageert op de daglichtintensiteit of automatische aan- of afwezigheidsdetectie. In onze productlijst zijn verklaringen te downloaden die te gebruiken zijn om subsidie aan te vragen. Daarnaast biedt EIA ook voordeel voor LED-verlichting in tuinbouwapplicaties en podium- en theaterbelichting. En energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te sparen.

  RVO goedgekeurd best-in-class rekenmodel voor EIA

  RVO goedgekeurd best-in-class rekenmodel voor EIA-subsidie voor LED-verlichting

   

  De eis voor lumen/Watt verhouding is komen te vervallen. In plaats daarvan moet de verlichting voldoen aan de levensduurcriteria L90 bij 50.000 uur om in aanmerking te komen voor EIA-subsidie. Signify heeft hiervoor een best-in-class tool ontwikkeld om de bruikbare levensduur en de periode tot abrupt falen bij LED-armaturen te berekenen. RVO heeft het Signify’s levensduur modelleringsmethode volgens IEC62861 goedgekeurd. Deze methode is de basis voor de prestatiespecificaties van elke productfamilie die wordt gepubliceerd op lighting.philips.com

  Veelgestelde vragen

  1. Wat is gewijzigd in de Energielijst 2021?

  In de nieuwe Energielijst 2021 zijn een aantal belangrijke wijzigingen van invloed op de aanschaf van LED-verlichting ten opzichte van 2020:- De eisen op het gebied van de techniek en levensduur zijn aangescherpt. - Bovendien is het totale budget voor de EIA per 1 januari 2021 verhoogt naar € 149 miljoen.

  2. Voor wie is de EIA bedoeld?

  Eén van de meest gebruikte reden waarvoor EIA wordt aangevraagd is voor het vervangen of upgraden van conventionele verlichting naar LED-verlichting. Naast de langere levensduur van de LED-armaturen en de efficiëntieverhoging van je verlichting maak je ook per direct je gebouw duurzamer en toekomstbestendig. RVO geeft alleen akkoord op een EIA-aanvraag als de armaturen een aantoonbare, langere dan gemiddelde levensduur hebben. De eis voor energie-efficentie per vermogen is dus vervangen door de eis van een langere levensduur.

  3. Aan welke criteria moeten LED-verlichtingsarmaturen voldoen?

  - Verlichting in of bij bedrijfsgebouwen en bestaande uit LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lamp, die voldoen aan de levensduurcriteria L90 of hoger. - De opgegeven criteria gelden bij 50.000 uur bij een omgevingstemperatuur van 25 °C. De verlichtingsarmaturen moeten gemeten zijn conform het LM-80 protocol, TM21 en NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige normen/protocollen. - L206Het maximaal investeringsbedrag  dat voor  EIA in aanmerking komt, bedraagt €1.000,- per armatuur. 

  4. Waar moet ik verder rekening mee houden?

  - Armaturen ≥ L90 voorzien van geïntegreerde daglicht- en/of bewegingssensor vermelden onder code 210506.- Geïntegreerde daglicht- en/of bewegingssensoren in een armatuur < L90 kunnen in aanmerking komen onder code 210502. De kosten van deze sensoren moeten wel per stuk gespecificeerd kunnen worden. - Podium- of theaterbelichting vermelden onder code 210508. 

  Meer weten over de Energie-investeringsaftrek?