U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Energie-investeringsaftrek (EIA)

  Winst voor je portemonnee en het milieu met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

   

  Het kabinet heeft de EIA-regeling in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om te investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie waarbij de overheid gunstige ondersteuning biedt. 

   

  Investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert netto fiscaal voordeel op via een aftrek op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Deze aftrek is 45,5% van de maximaal voor EIA in aanmerking komende investering. Voor 2022 is er voor deze regeling een budget van €149 miljoen.

   

  Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Door te kiezen voor energiezuinige LED-verlichting heb je niet alleen een lagere energierekening, maar je bespaart vanzelf ook op energie. En energie die je niet gebruikt hoef je ook niet te besparen. 

  Om uw voordeel te berekenen lees verder op Signify regelgeving en subsidies.

  investment allowance

  Welke Philips LED-verlichting komt in aanmerking?

   

  Je kunt in 2022 EIA-voordeel krijgen voor nieuwe en bestaande gebouwen voor LED-verlichting en lichtregelapparatuur die reageert op de daglichtintensiteit of automatische aan- of afwezigheidsdetectie. In onze productlijst zijn verklaringen te downloaden die te gebruiken zijn om subsidie aan te vragen. Daarnaast biedt EIA ook voordeel voor LED-verlichting in tuinbouwapplicaties en podium- en theaterbelichting. En energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te sparen.

  RVO goedgekeurd best-in-class rekenmodel voor EIA

  RVO goedgekeurd best-in-class rekenmodel voor EIA-subsidie voor LED-verlichting

   

  Naast een eis voor lm/W-verhouding moet verlichting voldoen aan het levensduurcriterium L90 bij 50.000 uur om in aanmerking te komen voor EIA-subsidie. Signify heeft een best-in-class tool ontwikkeld om de bruikbare levensduur en de periode tot abrupt falen bij LED-armaturen te berekenen. RVO heeft Signify’s levensduur modelleringsmethode volgens IEC62861 goedgekeurd.

  Veelgestelde vragen

  1. Wat is gewijzigd in de Energielijst 2022?

  In de nieuwe Energielijst 2022 zijn een aantal belangrijke wijzigingen van invloed op de aanschaf van LED-verlichting ten opzichte van 2021:

  - De eisen voor LED-verlichtingsarmaturen op het gebied van de techniek en levensduur zijn aangescherpt.

  2. Voor wie is de EIA bedoeld?

  Eén van de meest gebruikte reden waarvoor EIA wordt aangevraagd is voor het vervangen of upgraden van conventionele verlichting naar LED-verlichting. Naast de langere levensduur van de LED-armaturen en de efficiëntieverhoging van je verlichting maak je ook per direct je gebouw duurzamer en toekomstbestendig. RVO geeft alleen akkoord op een EIA-aanvraag als de armaturen naast een aantoonbare, langere dan gemiddelde levensduur, ook voldoen aan de eis voor de specifieke lichtstroom.

  3. Aan welke criteria moeten LED-verlichtingsarmaturen voldoen?

  - Verlichting in of bij bedrijfsgebouwen en bestaande uit LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron, met een specifieke lichtstroom van ten minste 125 lm/W en die voldoen aan het levensduurcriterium L₉₀ (bij 50.000 uur bij een tᵩ=25ᵒC) of beter.

  - De specifieke lichtstroom dient gemeten te zijn conform LM 79-19, NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen. Het minimale levensduurcriterium dient vastgesteld te zijn conform LM80-08 in combinatie met TM 21, NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen.

  - Het maximaal investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking komt, bedraagt €500,- per armatuur.

  4. Waar moet ik verder rekening mee houden?

  - Armaturen ≥ L₉₀ en ≥ 125 lm/W voorzien van geïntegreerde daglicht- en/of bewegingssensor vermelden onder code 210506.

  - Geïntegreerde lichtbesturingscomponenten, in een armatuur dat niet voldoet aan de eisen ≥ L₉₀ en ≥ 125 lm/W, kunnen in aanmerking komen onder code 210502b. De kosten van deze lichtbesturingscomponenten moeten wel per stuk gespecificeerd kunnen worden.

  - Podium- of theaterbelichting vermelden onder code 210508.

  Meer weten over de Energie-investeringsaftrek?