Hogere kwaliteit en lagere kosten dankzij LED

Medewerkers Rudy Raes

Rudy Raes,

Destelbergen, België

Rudy Raes Bloemzaden in Destelbergen is een toonaangevend bedrijf voor de productie en verkoop van jonge planten uit zaden en stekken, en voor de veredeling van primula's. Inmiddels staat Rudy Raes aan het roer en is hij de vierde generatie die het bedrijf leidt.

Rudy Raes
Philips Lighting is niet alleen een sparringpartner, maar ook een bron van informatie.
- Rudy Raes, eigenaar van Rudy Raes Bloemzaden NV
Rudy Raes

De uitdaging

Raes streeft naar een mooi, vol gewas met een hoge, gelijkmatige kwaliteit. Dat kon niet langer worden bereikt met de oude verlichting (HPS met een lichtniveau van 50 µmol/m²/s). Naast de plantkwaliteit zijn factoren als brandveiligheid, levensduur, luchtvochtigheid en het energieverbruik belangrijk voor Raes.

De juiste verlichting

In januari 2016 besloten ze GreenPower LED toplighting (65 µmol/m²/s) te installeren. Deze toplighting werd geïnstalleerd op een areaal van 4000 m². De lampen zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling en de modules (High Output module DR/W LB) kunnen apart van elkaar worden in- en uitgeschakeld. 

"De gelijkmatigheid en de kwaliteit van onze gewassen is enorm verbeterd. De LED's stimuleren de worteling," zegt Raes. Vanwege het hogere lichtniveau en de betere gelijkmatigheid van het licht wordt het gewas sterker, voller en compacter.

De productie is net zo belangrijk als de kwaliteit van het gewas. Deze is dankzij de LED-lampen ook toegenomen en de energiekosten zijn gedaald. "We zijn ontzettend tevreden," zegt Raes. "We bereiken zelfs betere resultaten dan verwacht!"

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

Philips introduceert een op LED´s gebaseerd topbelichtingsoplossing voor glastuinbouwers die zich eenvoudig laat installeren en geen water nodig heeft voor koelsystemen.

Hoge en gelijkmatige kwaliteit

Hoge en gelijkmatige kwaliteit

De feiten

Sector

Bloementeelt

Gewas

Jonge planten, een- en meerjarigen uit zaden en stekken

Locatie

Destelbergen, België

De oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Resultaten:

Hoge, gelijkmatige kwaliteit van de gewassen, lager energieverbruik en hogere productievolumes.

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.