Meer controle en kwaliteit

Frands Jepsen

Queen

Hinnerup, Denemarken

Doorlopende systematische innovaties hebben van Queen® een van 's werelds premium telers gemaakt van kalanchoë's voor potten en snijbloemen. Ze hebben moderne kassen voor de productie en vermeerdering van hoogwaardige, virusvrije planten en kamers voor klimaatoptimalisatie.

Het aantal knoppen nam met 15% toe na de installatie van LED-toplighting
- Frands Jepsen, algemeen directeur van het merk Queen
Wortelvorming
Greenhouse
Kalanchoë

De uitdaging

Sinds 1939 kweekt Queen kalanchoës met het doel ze compacter te maken, wat door hun klanten zeer wordt gewaardeerd. “We zijn altijd op zoek naar manieren om onze productieprocessen te optimaliseren en te versnellen”, aldus Frands Jepsen. “We wilden uitzoeken hoe we onze planten konden kweken met alleen LED, aangezien warmte de planten kan doen strekken." Queen zocht een manier om de temperatuur van de planten te verlagen en zo een consistentere kwaliteit te kunnen bieden.

De juiste verlichting

Queen maakt al sinds 2006 gebruik van Philips LED-verlichting in meerlaagse opstellingen. Maar in de kas wordt er nog altijd gebruik gemaakt van HPS-armaturen; deze beperken de flexibiliteit, verhogen de warmte en verlagen de groeisnelheid. Door de LED-verlichting in 2017 uit te breiden naar drie teeltfases heeft Queen veel controle gekregen over het hele teeltproces.

In de meerlaagse wortelvormingsfase heeft Queen de LED productiemodules geüpgraded naar de tweede generatie om de controle en flexibiliteit verder te optimaliseren. "De kalanchoë's profiteren echt van het juiste rode LED-licht," zegt Frands Jepsen. "De wortelvorming vindt twee tot drie dagen sneller plaats, wat voor een heel jaar neerkomt op 25%." 

In de kas heeft Queen GreenPower LED-toplighting toegevoegd aan de bestaande HPS-toplighting, voor gebruik tijdens de vegetatieve fase, de gewasfase met lange dagen. "LED-toplighting heeft een toename van het aantal knoppen opgeleverd van 15%," zegt Jepsen. "Ook ontstaan er meer zijscheuten en meer knoppen op elke zijscheut."

Philips GreenPower LED toplighting

Philips lighting heeft een op LED's gebaseerde toplighting-oplossing voor tuinbouwtelers geïntroduceerd die zich eenvoudig laat installeren en waarbij geen water nodig is voor koelsystemen.

Philips GreenPower LED productiemodule

De energiezuinige LED productiemodule geeft ook minder warmte af en creëert een gelijkmatigere lichtverdeling, wat deze module ideaal maakt voor gecontroleerde omgevingen.

Snellere marktintroductie

Snellere marktintroductie

De feiten

Segment

Bloementeelt

Gewas

Kalanchoë

Locatie

Hinnerup, Denemarken

De oplossing

GreenPower LED-toplighting en GreenPower LED productiemodule

Resultaten:

• Verhoogd lichtniveau met 30%

• Snellere worteling van 2-3 dagen

• Het hele jaar door gelijkmatige productie

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.