Een groeirecept creëren voor indoor farming

GrowWise - Intro

Philips GrowWise Center,

Eindhoven, Nederland

Consumenten zijn zich bewuster van voeding en zijn op zoek naar lokaal geteelde groenten van betrouwbare leveranciers. Tegelijkertijd moet de supply chain aan steeds striktere regelgeving voldoen op het gebied van productie en hygiëne, waardoor het lastig wordt om het hele jaar door verse groenten te leveren van een consistente kwaliteit.

GrowWise - Citaat
Bij GrowWise kijken we verder dan alleen het licht om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen voor de beste zakelijke scenario's.
- Jarno Mooren, plantspecialist voor indoor farming bij Signify
GrowWise, de uitdaging

De uitdaging

Bij het Philips GrowWise Center richten we ons op het succes van indoor farming. We willen naast optimale lichtrecepten voor bladgroenten, kruiden en zacht fruit ook volledige groeirecepten ontwikkelen. Deze bevatten meer factoren dan alleen het licht, zoals de irrigatie en het klimaat. We willen grondige kwantitatieve en kwalitatieve groeiresultaten bieden zodat er optimale zakelijke kansen ontstaan.

De juiste verlichting

De resultaten uit de eerste onderzoeksexperimenten van het GrowWise Center zijn veelbelovend. Bij een experiment met sla werden er binnen zes weken slakroppen van 200 gram per stuk geteeld met een totale opbrengst van meer dan 100 kg/m² per jaar. Een andere slavariëteit toonde ook een mooie rode verkleuring na een specifieke lichtbehandeling tijdens de laatste groeifase. Door de groeiparameters aan te passen bevatte de sla ook minder nitraat.

Door verschillende groeirecepten toe te passen is het mogelijk de opbrengst, plantmorfologie, voedingswaarde, bloei, worteling en ontkieming te beïnvloeden. In de loop van de jaren hebben we ook ontdekt hoe we de smaak en de mineraal- en vitaminegehaltes kunnen verbeteren, en hoe we een mooiere kleur kunnen krijgen. Met indoor farming kun je consistente gewassen van hoge kwaliteit telen die vrij zijn van ziektekiemen en pesticiden. De gewassen kunnen lokaal worden geteeld, wat leidt tot een verser en smaakvoller product dat kan worden verkocht tegen een hogere prijs.

We werken nauw samen met onze klanten voor een goed begrip van alle aspecten van hun bedrijf. We vertalen de behoeften van de teler in een specifiek groeirecept. Daarvoor werken ons teams van plantspecialisten, toepassingsengineers en accountmanagers samen met onze tuinbouwpartners zodat we een opstelling kunnen creëren die jarenlang meegaat en een gezonde winst oplevert.

Philips GreenPower LED productiemodule

Philips GreenPower LED productiemodule

De onderzoeksmodule is speciaal ontworpen voor het uitvoeren van onderzoek met licht; het licht is namelijk met de hand instelbaar.

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.