Betere kwaliteit en consistentie

Erno Laukkarinen

Nurmitarhat Oy

Lepsämä, Finland

Dit project toont aan wat er bereikt kan worden als je voortbouwt op wat je weet en vervolgens iets nieuws durft te proberen. 

Basil Nurmitarhat Oy
De eerste LED-verlichtingsoplossing was zo winstgevend dat we besloten deze ook te installeren in onze nieuwe kas.
- Erno Laukkarinen, eigenaar Nurmitarhat Oy
Nurmitarhat Oy

Uitdaging van de klant

Nurmitarhat Oy levert sla en 20 verschillende kruiden zoals basilicum, dille, koriander en tijm aan de belangrijkste supermarktketens in Finland. Hun grootste uitdaging was het verbeteren van de kwaliteit van de sla en kruiden tijdens de groeifase door te voorkomen dat ze te ver zouden doorschieten. Ook wilden ze een gelijkmatigere bladgrootte voor de planten, een grotere productie en minder energieverbruik.

De juiste verlichting

In plaats van de HID-technologie helemaal weg te gooien, werkte Laukkarinen samen met Philips LED Horti Partner Schetelig aan het implementeren van een verrassende combinatie van 80 µmol/m²/s HPS-toplighting en 80 µmol/m²/s LED-toplighting, voor een totaal lichtniveau van 160 µmol/m²/s. Toepassingsengineers van Philips stelden een lichtplan op dat de kruiden voorziet van het meest gelijkmatige micromol-niveau dat mogelijk was.

Nadat ze het hybride verlichtingssysteem (LED + HPS) een jaar lang hadden gebruikt, zag Erno dat de kwaliteit en consistentie van de gewassen in de loop van het jaar beter was geworden. Het bedrijf produceert hogere opbrengsten van gewassen met een betere kwaliteit in dezelfde hoeveelheid ruimte. Tegelijkertijd is het energieverbruik voor elk gewas verlaagd. 

LED's hebben Erno ook in staat gesteld de teeltcyclus voor basilicum met vier dagen te verkorten, zodat ze meer teeltcycli per jaar kunnen uitvoeren en dus meer kunnen produceren. In het kort heeft de combinatie van LED en HPS fantastische resultaten opgeleverd.

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

Philips heeft een op LED's gebaseerde toplighting-oplossing voor tuinbouwtelers geïntroduceerd die zich eenvoudig laat installeren en geen water nodig heeft voor koelsystemen.

Een geslaagde combinatie

Een geslaagde combinatie

De feiten

Segment

Groenten

Gewas

Sla en 20 variëteiten kruiden

Locatie

Lepsämä, Finland

De oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Resultaten:

Betere kwaliteit en consistentie

Hogere opbrengsten 

Kortere teeltcycli 

Lager energieverbruik

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.