De kwaliteit en snelheid van de vermeerdering verbeteren

Kernock Park Plants

Kernock Park Plants,

Verenigd Koninkrijk

De kwaliteit en succesratio van de vermeerdering wordt verbeterd. LED-lampen worden in de toekomst veel vaker gebruikt voor zowel de moederplanten als de vermeerdering.

We zien niet alleen dat de kwaliteit is verbeterd, maar ik kan ook onze inkoop van ongewortelde stekken met grotere nauwkeurigheid bepalen en producten leveren op het moment dat klanten deze nodig hebben.
- Bruce Harnett, Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants

De uitdaging

Met een catalogus van bijna 1200 variëteiten, variërend van eenjarigen tot zaailingen, plus nog eens 400 variëteiten die worden getest, is het een grote uitdaging om alle planten met succes te vermeerderen. Het productiemateriaal komt van moederplanten uit de kwekerij, of wordt binnengebracht als ongewortelde stekken afkomstig van een aantal leveranciers of uit zaden.

De juiste verlichting

In 2011 werd er begonnen met experimenten met LED-verlichting met verschillende spectra boven vermeerderde planten. Deze test op kleine schaal leverde voldoende resultaten om een groter experiment op te zetten boven de vermeerderingsbedden. Daarbij werd 84% rood licht gebruikt van de Philips GreenPower LED productiemodules. Met deze modules heeft de teler meer controle, krijgt hij een betere en gelijkmatige gewaskwaliteit en kan hij energie besparen tot 75%.

De resultaten waren zo positief dat het duidelijk was dat er meer experimenten zouden volgen. In 2014 werd Philips benaderd voor advies over de juiste weg naar de toekomst met de toen nieuwe GreenPower LED-toplighting modules. De lichtniveaus van deze modules hebben normaal gesproken een heel efficiënt bereik van 40-300 μmol/m²/s. Daardoor ontstaan mogelijkheden om de productie en gewaskwaliteit gedurende het jaar te verbeteren.

De resultaten voor variëteiten die moeilijk te vermeerderen zijn, waren verrassend. Naast een enorm verbeterde succesratio (in sommige gevallen van 30 naar 96%) vond de worteling sneller plaats en hoefde er nog maar één keer preventief gesproeid te worden tegen botrytis.

Philips GreenPower LED productiemodule

De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagse teelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

Philips GreenPower LED toplighting

Philips introduceert een op LED´s gebaseerd topbelichtingsoplossing voor glastuinbouwers die zich eenvoudig laat installeren en geen water nodig heeft voor koelsystemen.

Dat is een win-winsituatie

Dat is een win-winsituatie

Het team

Kernock Park Plants

Teler

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.