Teler verlaagt arbeidskosten met Philips LED toplighting

Kalamazoo Specialty Plants

Michigan, VS

Kalamazoo Specialty Plants (KSP) vermeerdert honderden variëteiten van perkplanten en meerjarigen, evenals meer dan één miljoen kruiden in kassen van 65.000 m² groot. Ze verkopen zaailingen aan onafhankelijke tuincentra (IGC) en volwassen planten via hun eigen lokale winkels.

Kalamazoo Specialty is overgestapt op telen met Philips LED-groeilampen voor toplighting
Er zijn enorme voordelen ... LED's zijn de toekomst, daar gaan we over een paar jaar allemaal naartoe.
- Rick Ouding, eigenaar, Kalamazoo Specialty Plants
Kalamazoo Specialty Plants, Kalamazoo, Michigan

Uitdaging van de klant

Door de lage lichtniveaus van december tot februari is er extra verlichting nodig bij KSP zodat ze hun bestellingen van onafhankelijke tuincentra in de zuidelijke staten kunnen leveren. 

Eigenaar van KSP, Rick Ouding, grapt: "Tijdens de winter meten we ons zonlicht in uren per maand in plaats van uren per dag." 

Zoals de meeste telers in Noord-Amerika vermeerdert KSP meerdere gewassen tegelijk, wat betekent dat veel gewassen en cultivars regelmatig van de ene naar de andere kas verplaatst worden.

De juiste verlichting

Ouding heeft een aantal jaren verschillende merken LED-lampen onderzocht voordat ze in 2016 een keuze maakten voor Philips LED-toplighting. Na de installatie daarvan kwam Ouding tot de conclusie dat de LED's ervoor zorgden dat "onze gewassen sneller en gelijkmatiger wortelen".

Ouding heeft ook andere gewasspecifieke voordelen opgemerkt, zoals een hogere gelijkmatigheid, snellere worteling en bloei, en een dikkere, sterkere stam.

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting opent nieuwe mogelijkheden voor glastuinbouwers om de vermeerdering van jonge planten en zaailingen te stimuleren, evenals de teelt van bladgroenten, sla, hogedraadteeltgewassen en biologische gewassen. Philips LED toplighting is het energiezuinige alternatief voor HPS.

Gerelateerde voorbeelden

Neem contact op met ons

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips-producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Zoek partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-groeilampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-groeilampen voor jouw situatie? Wij helpen je verder. Gebruik ons formulier om je vraag aan ons te stellen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Philips LED-verlichting voor de tuinbouw door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Word onderdeel van ons team

Wil je het juiste groeirecept ontdekken en onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze carrièrepagina voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.