Suggesties

  Betere slaap 

  voor patiënten

  Bradford Royal Infirmary,
  Bradford, VK


  Zie hoe verlichting het welzijn en inslapen verbetert voor patiënten van de Bradford Royal Infirmary.
  Healwell Casestudy - Bradford Royal Infirmary

  In totaal
  hebben de

  verlichtingsoplossingen bijgedragen aan het aanzien van de afdelingen, waardoor die er lichter, helderder en gastvrijer uitzien. Er is duidelijk een verandering opgetreden in hoe de patiënten over hun omgeving denken; ze geven aan dat ze zich ontspannener en rustiger voelen."
  meisje met teddybeer
  Een meer ontspannen sfeer in de patiëntenkamers - Philips

  De uitdaging van de klant

   

  Omgaan met dementie is moeilijk, zelfs voor de hardste mensen. Op zoek naar een manier om het welzijn en comfort van patiënten tijdens hun verblijf te verbeteren, nam Bradford Royal contact op met Philips om na te gaan hoe verlichting zou kunnen helpen.

  De juiste verlichting 

   

  Met het groeiende aantal dementiepatiënten proberen organisaties in de gezondheidszorg manieren te vinden om hun patiënten een betere zorg te geven. Op de dementieafdeling van de Bradford Royal Infirmary liep een project voor het bevorderen van de persoonsgerichte zorg, het verbeteren van de wisselwerking tussen patiënten en personeel en perioden van onrust te verminderen. Ook wilde de afdeling het moreel van patiënten en medewerkers verbeteren.

   

  Philips was bereid de helpende hand te bieden. We konden de omstandigheden voor de patiënten verbeteren door dynamische verlichtingssystemen te installeren. Deze scheppen overdag een heldere sfeer die de patiënten helpt wakker te blijven zodat ze ´s nachts beter slapen. Dit is in het bijzonder nuttig voor dementiepatiënten, die overdag vaak slapen en het moeilijk vinden ´s nachts tot rust te komen. Het heldere licht van het Dynamic Lighting-systeem, samen met de nieuw geïnstalleerde LuxSpace LED Compact downlights, helpt niet alleen de patiënten te rusten maar helpt ook het personeel alert en geconcentreerd te blijven.

   

  Naast deze opwaarderingen werden HealWell-systemen geïnstalleerd in de patiëntenkamers van de afdeling. In de loop van de dag dimmen en versterken de systemen automatisch het licht; daarbij worden de patronen van het natuurlijke daglicht nagebootst, wat invloed heeft op de menselijke slaapcycli. Verder kunnen de patiënten de tint van het licht boven hun eigen bed aanpassen, wat hen het geruststellende gevoel geeft dat zij zeggenschap hebben over hun directe omgeving. Het eindresultaat is minder opwinding, betere rust en gemakkelijker werken voor het personeel.

   

  Het voordeel voor de infrastructuur van het gebouw is dat dit alles verloopt via een schakelklok, dus het werkt automatisch. In de 11 tot 12 maanden sinds de installatie van het systeem is het nooit nodig geweest hier te komen kijken voor een reparatie of wat dan ook”, zegt Shane Embleton, Projectmanager Estates Design.

  Leer meer over LED-verlichting voor ziekenhuizen en zorginstellingen

  Healwell verlichtingsoplossing

  Licht dat de genezing helpt. Verbeter de stemming van patiënten en help hen bij het krijgen van een goede nachtrust met dit slimme verlichtingssysteem

  Bekijk product

  Gerelateerde cases