U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Creëren van het
  daglichtgevoel

  E.ON, Malmö, Zweden

   

  Ontdek hoe kantoorverlichting E.ON helpt nieuwe duurzaamheidsnormen te stellen

  De vergaderkamer bij E.ON Malmö, met kantoorverlichting van Philips

  Als de verlichting is
  uitgeschakeld,

  zie je alleen het plafond, niet de armaturen. En als het licht aan is, krijg je meer een soort daglichtgevoel. Het voelt bijna alsof je buiten bent.”


  - Hans Björk, Technisch directeur, E.ON Fastigheter Sverige AB

   

  Een beter sfeer in de vergaderruimte van het E.ON-kantoor in Zweden, verlicht met SoundLight Comfort-verlichting van Philips

  De uitdaging van de klant

   

  Toen de vooruitstrevende energiemaatschappij E.ON haar kantoren renoveerde, beoogde zij de verlichtingsomstandigheden voor haar medewerkers te verbeteren. Voor E.ON als leider op het gebied van energie-efficiëntie was het echter ook essentieel een goed voorbeeld te zijn voor haar klanten door een duurzame oplossing te vinden.

  De juiste verlichting

   

  LED´s vormden de perfecte oplossing. Het volledige gerenoveerde kantoor omvatte drie grote projectkamers en ongeveer tien kleine vergaderruimten, naast een gemeenschappelijke ruimte waar collega's kunnen ontspannen. We gingen aan het werk om de bestaande fluorescentielampen te vervangen door CoreView inbouwpanelen en StyliD Mini 17 W inbouwspotlights. Het resultaat is een aangename, luchtige sfeer die de collega's ontspannen en productief houdt.

   

  In de grote gemeenschappelijke ruimte voorzagen we het nieuwe zwevende plafond van Soundlight Comfort plafondarmaturen. Deze hebben dezelfde afmetingen als de plafondtegels maar zorgen ook voor een heldere, verfrissende verlichting terwijl ze harde geluiden absorberen en echo's voorkomen. Evenals al onze andere LED-producten verbruiken de SoundLight-panelen aanzienlijk minder energie dan de traditionele kantoorverlichting. De geïntegreerde armaturen worden in het hele kantoor geregeld met DynaLite/DALI- en Occuswitch regelsystemen. Die stellen de gebruikers in staat handmatig te kiezen uit vijf lichtinstellingen en bieden daarnaast daglichtafhankelijke regeling en bewegingsdetectie.

   

  Doordat het kunstlicht nooit onnodig wordt gebruikt, realiseert de onderneming aanzienlijke energiebesparingen. Dankzij de verbeterde werkomgeving en het verminderde energieverbruik zijn alle doelstellingen van E.ON behaald. Een simpele overstap naar LED´s maakte het hele verschil.

   

  Het vervangen van T5- en T8-buizen door LED´s leidde tot energiebesparingen van respectievelijk 28% en 48%. Daarnaast bespaart de warmtevrije werking van LED´s in de zomer op de kosten voor airconditioning, en de duurzame LED-lampen hoeven gedurende minstens 15 jaar niet vervangen te worden.

   

  bedrijfsverlichting

  • CoreLine2 Recessed
   CoreLine2 Recessed
   Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële besparingen op energie en onderhoud ...
  • OccuSwitch
   OccuSwitch
   De OccuSwitch is een bewegingsdetector met ingebouwde schakelaar. Hij schakelt het licht uit in een vertrek of ruimte als daar niemand meer aanwezig is en bespaart zo tot 30% elekt...

  Lichtverdeling EON Sweden

  lichtverdeling-eon-sweden

  Gerelateerde cases