U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

    De stad van morgen  vandaag al verlichten

     

    Eerst duurzaamheid, nu veerkracht. Steden met een vooruitziende blik vertrouwen op de belofte van connected apparatuur en het Internet der Dingen om hun steden leefbaarder en flexibeler te maken en beter afgestemd op het wereldwijde milieu.

    De stad van morgen vandaag al verlichten

     

    Eén manier waarop steden waarde beginnen te realiseren uit universele connectiviteit, is via proeven met sensors die zijn opgenomen in verkeerswegen en 'straatmeubilair' (banken, verkeersdrempels en ‑borden, straatlantaarns, afvalbakken, beelden enz.). Connected verlichting is een andere manier.

     

    Straatlantaarns kunnen meedoen met het Internet der Dingen als ze zijn uitgerust met communicatiemogelijkheden, hetzij via naderhand gemonteerde connected apparaten of als zulke mogelijkheden direct waren ingebouwd in de elektronica van de armatuur. Cloudgebaseerde softwareplatforms voor verlichtingsbeheer kunnen stadsmanagers de mogelijkheid bieden om duizenden individuele lichtpunten overal in een gemeente op afstand te bewaken, beheren en onderhouden. Steden kunnen aanzienlijke energiebesparingen realiseren door gericht te dimmen op basis van zowel realtime-detectie van de verlichte omgeving als historisch inzicht in de verkeerspatronen van de stad. Ook kunnen ze aanzienlijke verbeteringen realiseren in de operationele efficiency, door de noodzaak van nachtelijke inspectieploegen doeltreffend te voorkomen en de tijd tussen het optreden van een storing en de oplossing ervan in belangrijke mate te verkorten.

     

    Naast deze duidelijke voordelen kan connected verlichting het plannen van de veerkracht van een stad ondersteunen door de verlichtingsinfrastructuur van de stad tot een integraal aspect van de stedelijke planning en ecologie te maken. Evenals andere kritische systemen wordt de openbare verlichting effectief als zij wordt ontworpen gelijktijdig met andere systemen voor het beheren van risico's en herstellen na calamiteiten. En zij kan veerkrachtig worden als zij flexibel, connected en intelligent is.

     

    Connected verlichting in steden biedt wat we 'contextafhankelijke aanpasbaarheid' zouden kunnen nomen. De optimale werking van elk individueel lichtpunt is dan een functie van intelligente onderhandeling met de omgeving, de behoeften van het management van de stad en de behoeften van de mensen in de verlichte omgeving. Over de dynamische spanning tussen deze elementen kan alleen onderhandeld worden met behulp van een gecentraliseerd, geïntegreerd en connected verlichtingssysteem.

     

    Leer hier
    meer over connected verlichting