Beter licht,

beter leren

SchoolVision verlichting

In de hedendaagse competitieve wereld is het belangrijk dat kinderen de best mogelijk start van hun leven krijgen. Dat betekent zorgen voor een optimale leeromgeving in scholen, waar kinderen rustig en geconcentreerd kunnen blijven en leerkrachten effectief hun werk kunnen doen.

 

SchoolVision is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Het produceert een speciaal gekalibreerd lichtspectrum dat kinderen helpt zich te concentreren en kan worden aangepast voor verschillende activiteiten in het klaslokaal. Het resultaat is een leeromgeving waarin kinderen aandachtig zijn en leerkrachten effectief kunnen onderwijzen.

Leerling

Ondersteund door de wetenschap

 

SchoolVision werd aan een test onderworpen in een onafhankelijk onderzoek door de overheid van Hamburg (Duitsland) en het Academisch Ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. In totaal namen 166 leerlingen en 18 leerkrachten deel aan het één jaar durende wetenschappelijke experiment, dat significante verbeteringen aantoonde in de prestaties van de leerlingen.

Vergeleken met kinderen onder normale verlichting toonden de kinderen die onder SchoolVision studeerden verbeteringen in concentratie, aandachtsboog en gedrag. Daarnaast lazen ze sneller en maakten ze minder fouten.

 

De cijfers spreken voor zichzelf:

  • Leessnelheid – toename 35%
  • Aantal fouten – afname 45%
  • Hyperactief gedrag – afname 76%

Hoe werkt SchoolVision?

 

SchoolVision laat leerkrachten kiezen tussen vier verschillende lichtinstellingen, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de activiteit. Deze instellingen bootsen de natuurlijke patronen van het daglicht na waarop het menselijk lichaam reageert, en waarvan is aangetoond dat ze kinderen helpen geconcentreerd en alert te blijven. De mogelijkheden zijn:

 

  • Normaal – standaard helderheid en lichtkleur, stelt de scène in voor een normale les
  • Aandacht – hoogste lichtintensiteit en koele lichtkleur, ondersteunt de concentratie voor proefwerken
  • Energie – hoog intensiteitsniveau, zeer koele lichtkleur, maakt kinderen alert in de ochtend en na de lunch
  • Rust – standaard intensiteitsniveau, warme lichtkleur, brengt een hyperactieve klas tot rust

 

De lichtniveaus die door SchoolVision worden geproduceerd, voldoen aan alle verlichtingsnormen. Daarnaast kan toepassing ervan ter vervanging van een verouderd verlichtingssysteem resulteren in energiebesparingen tot 57%.

Nu kan ik de leerlingen in mijn klas
helpen hun

energieniveaus te beheersen zodat we het beste uit elke schooldag halen. Met SchoolVision concentreren ze zich gemakkelijker en daardoor leveren ze betere leerprestaties."

 

-Tamara Voorjans, basisschool Wintelre, Nederland

Leerkracht

Ik ben altijd op zoek    naar manieren om

de prestaties en reputatie van onze school te verbeteren binnen ons beperkte budget. Met SchoolVision hebben we meetbaar betere resultaten bereikt en de school kan een uitstekende leeromgeving creëren die de leerlingen de allerbeste start op school biedt."

 

-Jane van der Heijden, basisschool Wintelre, Nederland

Schooldirecteur

Gerealiseerde projecten

Neem contact met ons op

 

Gebruik a.u.b. dit formulier voor vragen over onze professionele verlichtingssystemen

 

Gebruik ons gedetailleerde formulier voor het indienen van vragen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, producten en promoties.

 

Inschrijven nieuwsbrief