Meer merken van

Circular lighting bij

Schiphol Airport

Schiphol airport Amsterdam

 

In zeven belevingswerelden rondom winkelen, eten, drinken en ontspannen vindt de reiziger volop comfort.

Schiphol airport maakt verantwoorde keuze voor circulaire verlichting

Toen we Lounge 2 gingen verbouwen

zagen we een enorm mooie kans om de volgende stap te zetten om de meest duurzame luchthaven ter wereld worden.


- André van den Berg, Executive Vice President & Chief Commercial Officer Schiphol Group

André van den Berg
Schiphol Lounge 2

De uitdaging van de klant

 

Schiphol behoort tot de top van duurzame luchthavens ter wereld. De luchthaven werkt hard aan de verlaging van het energieverbruik en zoekt voortdurend naar manieren om duurzaam te bouwen. Dit alles met maar één doel voor ogen: de meest duurzame luchthaven ter wereld worden. Wanneer Schiphol besloot om Lounge 2 te verbouwen zagen ze een enorm mooie kans om de volgende stap in die richting te zetten met duurzame LED-verlichting. 

Schiphol Lounge 2

De juiste verlichting

 

Philips Circular lighting bleek de beste oplossing te zijn. Thomas Rau, CEO, Founder Turntoo, visionair en consultant circulair economy, stond samen met Philips aan de wieg van dit innovatieve service businessmodel. Een volledig nieuwe kijk op licht, waarbij ‘bezit’ wordt vervangen door ‘gebruik’. “Samen met Philips Lighting hebben we Circular lighting ontwikkeld. Het principe is simpel: je koopt geen armatuur maar licht. Daardoor wordt het voor Philips Lighting noodzakelijk om een kwalitatief goede, duurzame verlichting te vervaardigen, die modulair is opgebouwd en compleet te repareren is. Als de contractperiode is afgelopen, kan de klant ervoor kiezen om het contract te verlengen met de bestaande verlichting of voor nieuwe verlichting kiezen. De armaturen gaan dan retour en de materialen en de componenten worden hergebruikt of gerecycled.”

Circular lighting

Philips Circular lighting


Met Circular lighting verschuift de focus naar een circulaire economie, waarin ‘bezit’ vervangen wordt door ‘gebruik’. En uiteraard bespaart u tijdens het gebruik fors op energie en onderhoud

Lees meer

Gerelateerde projecten