Meer merken van

Samenwerking leidt tot
nieuwe winkelervaring 

Shell-gemakswinkel,
Rijswijk, Nederland 

 

Ondanks de groei van e-commerce vinden de meeste verkopen in de detailhandel nog steeds plaats in winkels. En in het geval van benzinestations is de rol van de winkel nog belangrijker, met slechts vier minuten om klanten te vermaken, te inspireren, aan zich te binden en te informeren.

Shell-gemakswinkel, Rijswijk, Nederland

Ik vind het heel verfrissend dat
Philips

aandacht heeft voor de zakelijke kant van verlichting. Want alles wat we in dienst van de klant doen, moet leiden tot een duurzaam en winstgevend resultaat.”

 

- Ewout Rooda, Manager Convenience Retail Benelux & France, Shell

Klanten prikkelen

 

Winkelgedrag en de uiteindelijke keuze van klanten worden bepaald door een combinatie van waarneming en emotionele respons; het is daarom belangrijk dat een winkelomgeving meerdere zintuigen aanspreekt. En verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Shell wilde de mogelijkheden van verlichting onderzoeken, zoals de invloed ervan op klantgedrag en hoe het de winkelervaring kan verbeteren.

De juiste verlichting

 

LED-verlichting is energiezuinig en duurzaam, dus de keuze lag voor de hand. Maar LED-verlichting heeft veel meer te bieden. Shell heeft inzicht gekregen in de koopvoorkeuren op specifieke momenten van de dag, waardoor ze de indeling van de winkel en de productpresentatie konden optimaliseren. De dynamische lichtinstellingen, aangepast aan het moment van de dag, genereerden extra verkeer naar bepaalde productcategorieën, zo bleek. Daarnaast werd de presentatie van producten verbeterd. Klanten oordeelden positief over de uitstraling van de producten en de sfeer in de winkel bij de gekozen verlichtingssmaken en -recepten. Daarnaast noemden klanten het toegenomen gevoel van veiligheid, vooral 's avonds en 's nachts. En tot slot had het personeel minder last van vermoeide ogen en moeheid.

De belangrijkste voordelen van de installatie

Inzicht in koopvoorkeuren op specifieke momenten van de dag
Meer verkeer naar speciaal belichte productcategorieën gedurende de dag
Verbeterde uitstraling van de uitgestalde producten

Klanten voelen zich veiliger

 

 

Uitstekende lichtkwaliteit en geoptimaliseerde productpresentatie

Het team

Klant

Shell 

Gerelateerde cases