Meer merken van

Voel u thuis met  LED-licht

Het juiste licht biedt kwaliteit dat langer meegaat

De voordelen van LED's

 

U hoeft alleen de lamp te verwisselen. Lees meer over de voordelen van een overstap naar LED-lampen en ontdek welke lampen verkrijgbaar zijn.

 

Bekijk alle LED-lampen

https://youtube.com/devicesupport http://m.youtube.co

 
Bekijk de mogelijkheden van LED-verlichting
 
 
 
 
 

Ervaar wat LED-verlichting voor u kan doen

 

Voel u thuis met de nieuwste LED-technologie van Philips. Philips LED-licht verzekert dat u zich thuis voelt zodra de lampen worden ingeschakeld. LED-lampen combineren een mooi warmwit licht met een buitengewoon lange levensduur. LED-lampen leveren onmiddellijk aanmerkelijke energiebesparingen en versterken tegelijk de sfeer in uw woning.


Philips LED-licht verzekert dat u zich thuis voelt zodra de lampen worden ingeschakeld. LED-lampen combineren een mooi warmwit licht met een buitengewoon lange levensduur. LED-lampen leveren onmiddellijk aanmerkelijke energiebesparingen en versterken tegelijk de sfeer in uw woning.


Bekijk alle LED-lampen

The Benefits of LEDs

Dezelfde lamp,
maar beter

De LED-spot vervangt de halogeenspot

Schakel Philips LED-verlichting in voor elke gelegenheid

Waarom kiest u voor LED?


LED-lampen produceren voor elke gelegenheid de juiste lichtkwaliteit. Van romantisch licht voor een gezellige avond tot helder licht voor het verlichten van blikvangers in je huis. LED-lampen bieden alles waar u naar zoekt. LED-lampen passen perfect in de slaapkamer, keuken of woonkamer. LED-licht knippert niet en heeft een hoge kleurweergave- index, en dat verzekert dat voorwerpen in hun echte, natuurlijke kleuren worden waargenomen.


LED-verlichting voor speciale gelegenheden

Philips LED-ontwerp

 

De lampen met hun elegante ontwerp bieden een lange levensduur en zijn ideaal voor decoratieve armaturen, tafellampen en inbouwverlichting. LED-lampen leveren onmiddellijk warm wit licht. Dit helpt bij het creëren van de perfecte lichtkwaliteit en leidt tot een aangename, gastvrije en huiselijke sfeer. Philips LED-lampen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en formaten, U vindt dus altijd de juiste lamp die past bij uw behoeften.


Ontdek onze volledige LED-reeks

Dimbare LED-lampen

 

Als u dimbare LED-lampen gebruikt, is het gewenste verlichtingsniveau ook verzekerd. 


Ik heb een dimbare LED-lamp nodig

Populaire producten

Neem een kijkje bij onze populaire producten en kies de juiste lamp

Alledaagse mythes over LED

 

Hoewel steeds meer mensen van de voordelen van LED-verlichting genieten, doen er nog steeds verhalen en misverstanden de ronde. Laten we de meest voorkomende mythes in de schijnwerpers zetten om een duidelijker beeld te geven van hoe LED's in uw voordeel kunnen werken.

Mythe 1: LED's gaan eeuwig mee

 

LED-lampen gaan een stuk langer mee dan de gemiddelde gloeilamp, maar neen, ze gaan niet eeuwig mee. Net als alle andere lichtbronnen worden ze uiteindelijk zwakker. Maar onthoud dat onze LED-lampen gedurende bijna heel hun gebruiksduur bijna net zo sterk zullen schijnen als toen ze nieuw waren, terwijl lampen van veel andere merken na één jaar al aanzienlijk zwakker worden.

Mythe 2: LED's zijn niet helder genoeg

 

Dat zijn ze wel. LED-lampen stoten dezelfde hoeveelheid licht uit als traditionele gloeilampen en spaarlampen. Het grote verschil is dat ze veel minder energie verbruiken. Zo is bijvoorbeeld een 7W Philips LED-lamp net zo helder als een 60W gloeilamp of een 12W spaarlamp. U kunt bijvoorbeeld een LED-lamp kiezen die schijnt met de vertrouwde warme gloed van een traditionele gloeilamp, of voor een die natuurlijk licht nabootst. Voor al uw verlichtingsbehoeftes is er een LED-lamp te vinden.

Mythe 3: LED's worden niet warm

 

LED-lampen worden een beetje warm, maar lang niet zo veel als spaarlampen en traditionele gloeilampen. Net zo belangrijk is dat wanneer u ze in uw verlichtingsarmaturen thuis installeert, LED's geen infrarood (IR) licht uitstoten, alleen zichtbaar licht. U kunt IR-licht niet zien dus dit voegt niets aan de helderheid van het licht toe, het maakt lampen alleen maar warmer en verspilt energie. Een ander pluspunt is dat LED's tevens geen ultraviolet (UV) licht uitstoten.

Mythe 4: 3W LED's zijn helderder dan 1W LED's

 

Niet per se! In het verleden vertrouwde men op vermogen om een idee van de helderheid van een traditionele gloeilamp te geven. Maar de hoeveelheid watts (W) is slechts een maat voor het vermogen dat de lamp verbruikt. Bij LED's zegt het wattage niets over helderheid. Twee verschillende LED's kunnen dezelfde hoeveelheid energie verbruiken maar aanzienlijk verschillen in lichtopbrengst. 

 

Bij het selecteren van LED lampen kunt u beter kijken naar lichtopbrengst in plaats van energieverbruik. De lichtopbrengst van een lamp wordt gemeten in de eenheid lumen (lm) en dit staat op de verpakking vermeld. We tonen ook het vermogen van een gelijkwaardige traditionele gloeilamp die dezelfde lichtopbrengst zou geven omdat we weten dat u hier nog mee vertrouwd bent. 

Mythe 5: Overschakelen op LED-verlichting is duur

 

Hoewel de initiële kosten van een LED-lamp hoger zijn dan die van een traditionele lamp zal u op lange termijn geld besparen. De initiële investering wordt meer dan terugbetaald in de loop van de levensduur van de lamp, omdat de exploitatiekosten lager zijn als gevolg van een lager energieverbruik en ze gedurende lange tijd niet vervangen hoeven te worden, meestal rond de 15 jaar. Vergeet daarnaast niet dat de prijzen voor LED-verlichting in 2015 reeds lager zijn dan een aantal jaar geleden, en dichter in de buurt beginnen te komen van de prijzen van gloeilampen.

Mythe 6: LED lichtkwaliteit is laag

 

Neen, dat is het niet. Hoe goed een lamp kleuren toont in vergelijking met daglicht wordt gemeten met iets wat de kleurweergave-index (´Color Rendering Index´ of CRI) wordt genoemd. De CRI voor witte LED´s is tussen de 75 en 85, terwijl de CRI voor daglicht 100 is. De CRI van LED´s blijft maar toenemen, waardoor ze ideaal zijn voor een groeiend aantal verlichtingstoepassingen.

 

CRI is echter niet de enige manier om de ´kwaliteit´ van licht te beoordelen. We hebben onderzocht hoe mensen lampen kiezen en zijn er achter gekomen dat mensen vaak meer een voorkeur hebben aan LED´s dan aan halogeen en gloeilampen op basis van de kleurimpressie, niet de CRI waarde. Dit is ook de reden waarom we ons richten op LED lampen van hoge kwaliteit met een contante lichtopbrengst. We hebben zelfs onze eigen methode ontwikkeld om lichtkwaliteit te meten (door ons Optibin®-technologie genoemd) om ervoor te zorgen dat de kleurproductie van de Philips LED's voldoet aan uw verwachtingen.

Mythe 7: LED´s zijn niet trillingsbestendig

 

LED-lampen bevatten geen bewegende delen, gloeispiraal of kwetsbare glazen bol, dus ze zijn zeer robuust. Alle Philips LED-producten zijn aan trillingstesten volgens internationaal overeengekomen normen onderworpen (IEC), en in sommige gevallen passen we nog zwaardere militaire normen toe om ons ervan te verzekeren dat onze LED's lang mee zullen gaan.

Mythe 8: LED´s hebben tijd nodig om op te warmen

 

Neen, dat is niet zo. In tegenstelling tot fluorescentielampen en spaarlampen die langzaam op gang komen of zelfs knipperen, schijnen LED´s vrijwel direct na het inschakelen al met hun volledige lichtopbrengst. Ze kunnen tevens regelmatig aan en uit worden gezet zonder daarmee hun levensduur te verkorten. 

Mythe 9: LED´s werken niet in extreem koude omgevingen

 

Eigenlijk worden LED´s nog efficiënter en gaan ze nog langer mee bij gebruik in koude temperaturen. Overmatig hoge temperaturen kunnen de levensduur van elektrische en elektronische componenten verkorten (dat is deels de reden waarom gloeilampen niet erg lang mee gaan), dus zelfs het koudste klimaat is geen probleem voor een LED-lamp.

Mythe 10: LED´s kunnen niet gedimd of bijgesteld worden.

 

Dat kunnen ze wel. LED´s zijn digitaal, wat in feite betekent dat ze aan of uit staan. Om ze te dimmen worden ze zeer snel aan- en uitgezet (sneller dan het oog kan zien), zodat ze kunnen worden bestuurd. Echter zijn niet alle LED-lampen ontworpen om gedimd te kunnen worden, dus als u een dimmer wilt gebruiken dient u een lamp te kiezen waarbij vermeld staat dat dit mogelijk is. Kijk op de verpakking naar het dimbaar-logo. In veel gevallen kunt u uw huidige dimmerswitch gebruiken Verwijder uw oude lamp en vervang deze met een dimbare LED-lamp. Er is tevens een online lijst beschikbaar van dimmerswitches waarmee u er achter kunt komen of de LED compatibel is.

Mythe 11: Alle LED-lampen hebben een zeer fel, wit licht

 

De eerste LED-lampen waren fel wit omdat dit de meest effectieve manier was om ze te gebruiken, maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in een reeks van 'tinten wit' van warm geel tot koel blauw. Zoek naar de ´witte tint´ indicatie op de verpakking. 

FAQ


FAQ

 

Wilt u meer informatie over LED-lampen? Hier vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen.

 

 

1. Hoe kan ik de lichtopbrengst stabiliseren?

 

Heel veel nieuwe dimmers zijn voorzien van een stelschroef waarmee u met de hand het juiste belastingniveau kunt regelen. Als die schroef niet in de juiste stand staat, kunnen ongewenste effecten optreden zoals zoemen en knipperen. Stel de positie van de schroef in om een stabiele lichtopbrengst te realiseren. Als u meer ondersteuning nodig hebt, neem dan contact op met Philips Consumer Care.

2. Welk type dimmer kan ik gebruiken voor mijn LED-lamp of -spot?

 

Philips levert een hele reeks dimbare lampen en spots, en heeft een representatief aantal Europese dimmers getest om te controleren of die compatibel zijn met haar lampen.

Raadpleeg de lijst met compatibele dimmers voor lampen en spots om te ontdekken welke dimmers door Philips worden aanbevolen.


Bekijk de lijst met compatibele dimmers voor Philips LED-lampen en -spots (pdf)

 

3. Gedurende sommige perioden van de dag merk ik een verschil in lichtniveau.  Kan het product daardoor beschadigen?

 

Op vaste tijdstippen van de dag stuurt de elektriciteitsmaatschappij pulsen over het net om te schakelen tussen de dag- en nachtinstellingen. Ook stofzuigers kunnen storingen op het net veroorzaken, bijvoorbeeld als ze worden ingeschakeld. Dit soort effecten is niet schadelijk voor het product.

 

Hoe kan ik storingen op mijn audio-installatie voorkomen?

Het is mogelijk dat er storingen optreden als de voedingsdraden gecombineerd worden met de luidsprekerdraden. Dit kan voorkomen worden door een grotere afstand te handhaven tussen de twee ingangsdraden van de lamp en de audio-installatie.

 

4. Kan ik op één en dezelfde dimmer LED-lampen combineren met fluorescentielampen of andere inductieve lichtbronnen?

 

Nee, dat zou ongewenste effecten geven, zoals knipperen.

 

5. Welk type dimmer kan ik gebruiken voor mijn LED-lamp?
gold-dimmer
Als er een goudkleurig dimmericoon is afgebeeld op de verpakking kan het product gedimd worden met alle types fase-aansnijdimmers die in Europa verkocht worden. Het licht kan worden gedimd tot wel 0-2% van de initiële maximale lichtopbrengst.
Als er een zilverkleurig dimmericoon is afgebeeld op de verpakking is het product compatibel met geselecteerde types fase-aansnijdimmers (type afgaande flank).

Philips heeft een representatief aantal Europese dimmers getest om te controleren of die compatibel zijn met haar lampen. De dimmers zijn in volgorde van hun prestaties opgesomd in de lijst van compatibele dimmers.

 

Bekijk de lijst dimmers die compatibel zijn met Philips LED-lampen (pdf).

 

Voor al deze dimmers zijn optimale prestaties gegarandeerd als er tot maximaal 3 Philips LED-lampen met zilverkleurig dimmericoon op zijn aangesloten, of tot 6 Philips LED-lampen met goudkleurig dimmericoon.

 

Wat u moet weten


Wat u moet weten

 

5 redenen om te kiezen voor Philips LED

 

 

Geld besparen met LED-lampen

 

• LED-lampen besparen jaarlijks meer dan € 10 voor elke conventionele lamp die u vervangt*


• U bespaart tot € 400 per jaar met LED-lampen van Philips*

 

LED-lichtbronnen gaan langer mee

 

• LED-lichtbronnen gaan langer mee, en dat voorkomt het gedoe van het telkens weer moeten vervangen van lampen. Dit zorgt voor aanzienlijk minder afval maar bespaart op de lange termijn ook geld door energiebesparing.

 

LED-verlichting is erg energiezuinig

 

• LED-verlichting is erg energie-efficiënt in vergelijking met traditionele lampen, want zij verbruikt minder energie om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Wist u ook dat de levensduur van een LED-lamp tot 10 maal langer is?

 

LED-licht bespaart tot 90% energie

 

• LED-licht bespaart tot 90% energie in vergelijking met een traditionele lamp met dezelfde lichtopbrengst.


• Er zijn twee dingen die LED-lampen tot de meest energiezuinige lampen maken: een zeer laag energieverbruik en een zeer lange levensduur. Dat is goed nieuws, niet alleen voor het milieu maar ook voor u. Lange levensduur.

 

LED-lampen gaan 20-25 maal langer mee

 

• Met hun levensduur van 25.000 uur gaan LED-lampen 20-25 maal langer mee.


• LED-lampen zoals de GU10-spots gaan tot 20 maal langer mee dan traditionele lampen*

 

 

Meer hulp nodig? Kies de juiste lamp

Om meer te leren over Philips Lighting: bekijk onze video's of klik hier
LED light bulbs

LED-lampen

 

LED-lampen kunnen u helpen elke woonruimte om te toveren met een mooi warm wit licht. Deze handleiding laat u zien hoe LED-lampen u onbegrensde verlichtingsmogelijkheden kunnen bieden. Met LED-lampen kunt u tot 90% energie en geld besparen.

Light effect

Lichteffect

 

Bekijk hoe het lichteffect van een lamp beïnvloed wordt door de lampcoating en hoe dit u kan helpen de juiste soort verlichting te creëren. Matte lampen geven een diffuus licht. Heldere lampen produceren een sprankelend, natuurlijk warm licht.

Energy saving light bulbs

Energiebesparende lampen

 

Energiebesparende lampen, ook wel bekend als spaarlampen of compacte fluorescentielampen, verbruiken minder energie dan klassieke lampen voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Bekijk hoe spaarlampen het juiste lichteffect en sfeer kunnen realiseren, en uw verlichtingsrekeningen kunnen verlagen.

 

Halogen light bulbs

Halogeenlampen 

 

Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen. Bekijk hoe halogeenlampen u een enorme keuze uit verlichtingsmogelijkheden bieden met licht van dezelfde warme, sprankelende kwaliteit als die van klassieke gloeilampen. Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen.

In de spotlights

Kijk naar onze andere verlichtingsproducten