U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verbinding maken

  met de toekomst

  van kantoorontwerp

  In The Edge helpt een state-of-the-art connected verlichtingssysteem van Philips een meer comfortabele, productieve en duurzame omgeving te creëren die als inspiratie dient voor duurzame gebouwontwerpen overal ter wereld.

  Dit innovatieve, markante gebouw in het zakendistrict Zuidas van Amsterdam werd ontwikkeld door OVG Real Estate. Het is een gebouw van 40.000 m² met meerdere huurders dat in 2015 werd geopend. Het omarmt toonaangevende technologie voor het ondersteunen van flexibel, activiteitgebaseerd werken, de allerhoogste standaarden van duurzaamheid en innovatieve, datagestuurde inzichten die het meest efficiënte facilitymanagement mogelijk maken.

  Duurzame, op behoeften reagerende
  ontwerppraktijken  
  om de werkplek te verbeteren

  In samenwerking met hoofdhuurders Deloitte en AKD, gaf Babette Bouman leiding aan het interieurontwerp voor The Edge. Met de inzet van Deloitte voor innovatie en het gebruiken van geavanceerde data-analyse om responsieve en duurzame omgevingen te creëren, kreeg Bouman de vrije hand voor het ontwerpen van de totale kantooromgeving. Haar concept omvatte intelligente plattegronden die het comfort en de efficiëntie van medewerkers versterken, flexibele werkplekken en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

   

  Een belangrijk aspect van het volledig duurzame ontwerp van het kantoor is een

  state-of-the-art connected verlichtingssysteem van Philips Lighting. Het systeem integreert diverse baanbrekende technologieën voor het verbeteren van de flexibiliteit van het openkantoorconcept door medewerkers toe te staan de verlichting en temperatuur op hun werkplek te personaliseren met behulp van een speciaal daarvoor ontwerpen smartphone-app.

   

  Innovatie is onze hoogste prioriteit bij Deloitte en we willen dat onze medewerkers   een meer intuïtieve, comfortabele en productieve omgeving creëren."

  - Erik Ubels, CIO Deloitte, Nederland

  Regeling en efficiëntie

  Het systeem biedt gebouwmanagers ook rijke real-time en historische gegevens over de werking van het systeem en activiteiten in de verlichte omgeving. Deze gegevens bieden hen de inzichten die ze nodig hebben om een eersteklas ervaring voor medewerkers te realiseren, de operationele efficiëntie te maximaliseren en de CO₂-uitstoot van het gebouw te reduceren.

  Ontwerpers hielden drie belangrijke doelstellingen in het oog bij het definiëren van het connected verlichtingssysteem. Het moest naadloos geïntegreerd kunnen worden met het gehele gebouw, maatwerkoplossingen mogelijk maken die doelbewust gebouwd waren voor de unieke omgeving van The Edge, en slimme interfaces bieden die het voor gebruikers van het gebouw mogelijk maken hun omgeving moeiteloos te regelen.

  Connected kantoorverlichting van The Edge
  in cijfers

  Infographic armaturen en gebouw

  6500

   

  armaturen verdeeld over 15 verdiepingen

  Infographic connected kantoorverlichting

  3000

   

  armaturen met geïntegreerde sensors

  Infographic Power over Ethernet PoE

  750

   

  PoE-schakelaars voor het leveren van connectiviteit en voeding

  Infographic verwachte energiebesparingen in The Edge

  € 100.000

   

  Verwachte besparingen op energiekosten en € 1,5 miljoen op kosten van ruimtegebruik

  Leven met connected verlichting

  Het Philips connected verlichtingssysteem in The Edge maakt gebruik van bijna 6500 connected LED-armaturen verdeeld over de 15 verdiepingen van het gebouw. Dankzij geïntegreerde sensors, verlichtingsbeheersoftware en andere technologieën fungeert het systeem als een informatiepad voor het verzamelen, opslaan en distribueren van informatie overal in de verlichte ruimte.

   

  Het systeem gebruikt de Power-over-Ethernet-technologie (PoE) om de kantoorverlichtingsarmaturen van Philips te verbinden met het IT-netwerk van het gebouw. Met PoE worden de Ethernetkabels gebruikt om zowel voeding als gegevens naar de armaturen te zenden, wat de noodzaak van afzonderlijke voedingsbedrading overbodig maakt en resulteert in indrukwekkende besparingen op installatie- en bouwkosten. Natuurlijk staat LED-verlichting bekend om haar lage energieverbruik, dus de energiebesparingen waren al vanaf de eerste dag ingebouwd.

  Infographic connected kantoorverlichting

   

  We zien dat ons kantoor in termen van data-analyse de lat hoger legt door het leveren van volledig nieuwe inzichten in het gebruik van de kantoorruimte. Dat toont aan hoe we de CO₂-uitstoot van gebouwen kunnen verminderen en een duurzamere wereld kunnen creëren."

  - Erik Ubels, CIO Deloitte, Nederland

  De connected armaturen van het systeem delen de gegevens over hun status en werking met de Philips Envision verlichtingsbeheersoftware die in de IT-omgeving draait. Facilitymanagers kunnen de software gebruiken voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van deze gegevens, en dat stelt hen in staat het energieverbruik te volgen en onderhoudswerkzaamheden te stroomlijnen.

   

  Geïntegreerde sensors verzamelen anonieme gegevens over ruimtegebruik, temperatuur en vochtigheid, en gebouweigenaren kunnen deze gebruiken om nauwkeurig en gericht de levering van verlichting en andere diensten te verzorgen, zoals verwarming/koeling en schoonmaken, teneinde de energie-efficiëntie te maximaliseren. Lichtniveaus, klimaatregeling en schoonmaken kunnen in weinig gebruikte ruimten gereduceerd worden om bijvoorbeeld te besparen op tijd, kosten en energie.

  Persoonlijke voorkeuren
  voor comfort op de werkplek

  Intussen kunnen individuele medewerkers de connected functies van het systeem gebruiken om voor zichzelf een echt persoonlijke ruimte te creëren. De connected armaturen van het systeem maken gebruik van zichtbaarlichtcommunicatie (VLC - Visible Light Communication) om personalisering en andere diensten te bieden aan de medewerkers in de verlichte ruimte. VLC verstuurt een speciale code via de LED-lichtbundel. De camera op de smartphone van een medewerker kan deze code ontvangen en de exacte locatie ervan binnen het gebouw registreren.

  Met een iPhone-app die speciaal voor The Edge is ontworpen, heeft de medewerker vervolgens de mogelijkheid om de verlichting boven zijn bureau te regelen, zelfs in een open kantoorruimte. Medewerkers kunnen de app ook gebruiken om de verlichting en temperatuur in vergaderruimten aan te passen aan hun individuele voorkeuren.

  "Het concept van de beweeglijke werkplek heeft alles te maken met flexibiliteit en dat geldt ook voor dit verlichtingssysteem. Het connected verlichtingssysteem en de speciale iPhone-app stellen u in staat uw klimaat en verlichting te regelen afhankelijk van uw wensen op dat tijdstip van de dag."

  - Babette Bouman, Architect, Fokkema & Partners

  De weg wijzen
  met connected verlichting

  Het Philips connected verlichtingssysteem in The Edge is 's werelds eerste volledig gerealiseerde systeem van zijn soort. Het verlicht het gebouw maar het communiceert ook en reageert op zijn omgeving. Het kantoorleven wordt een overrompelende ervaring, met medewerkers die actief deelnemen in het personaliseren van hun omgeving om zo het gebouw tot een meer uitnodigende werkplek te maken.

   

  Het systeem ondersteunt het doel wereldwijd leiderschap te demonstreren in duurzame praktijken and responsieve werkomgevingen waar de mens centraal staat, iets wat wordt gedeeld door OVG, Deloitte en Philips. Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, onderschrijft deze inspanning van harte. “OVG heeft een voorbeeldig kantoorgebouw gerealiseerd dat elk ander gebouw overtreft dat we tot nu toe wereldwijd gewaardeerd hebben”, zegt Van Doorn.

   

  Onze hoop is dat andere ontwikkelaars dit voorbeeld zullen volgen en zullen pogen   innovatieve gebouwen te realiseren die zich kunnen meten met The Edge."

  - Annemarie van Doorn, Dutch Green Building Council


  Ontdek meer over hoe het Philips connected verlichtingssysteem in The Edge een revolutie betekende in flexibel werken, terwijl architect Babette Bouman een rondleiding geeft in deze korte video.

  sdfgdfg

  Gerelateerde artikelen

  Verkennen van de belangrijkste trends en de nieuwste denkwijzen  verandert de werkplek van vandaag

  FutureOffice

  Gezondheid en welzijn

  Bekijk hoe comfort op de werkplek mensen gezond, gelukkig, gemotiveerd en productief kan houden.
  Lees verder
  Infographic gezondheid en welzijn
  Infographic activiteitgebaseerde werkplekken

  Betrokkenheid en ervaring

  Bekijk hoe de digitale revolutie de manier waarop wij werken veranderd heeft.

  Lees verder

  Groene gebouwen

  Ontdek meer over de benadering van de circulaire economie en de werkelijke betekenis van "meaning of greening" in het hedendaagse kantoor.
  Lees verder
  Infographic groene gebouwen

  Hoe kunnen we
  u helpen met
  onze diensten?

  Wij helpen met Philips Service en maak samen de juiste lichtplan.| Philips Lighting horeca verlichting
  Philips biedt een compleet pakket end-to-end diensten dat u kan helpen met diverse taken en dat het risico voor uw investering minimaliseert. Onze diensten zijn afzonderlijk verkrijgbaar of kunnen gecombineerd worden om een maatwerkpakket samen te stellen, wat een gecoördineerde turnkey-oplossing garandeert.

  Meer informatie nodig?

  Neem contact op

   

  Kom in contact met ons lokale contactcenter voor vragen of offertes.

  Vind een dealer

   

  Vind de dichtstbijzijnde dealerlocatie waar u onze producten kunt aanschaffen.

  The Lighting University

   

  Academy

   

  Academy

   

   

  De Lighting University biedt een veelomvattende reeks educatieve hulpmiddelen voor mensen die hun kennis van verlichting willen uitbreiden.

   

  Leer meer

   

  Laat uw bedrijf
  groeien
   

   

  Leer meer over licht met onze video's en webinars.