U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties
  Sluit filters Toon filters
  Meer filters tonen
  Minder filters tonen
  • Product
  • Vermogen (W)
  • Dimming controls
  • IK rating
  • IES
  • Leaflet

  Sorteren op:

    Informatie over productfamilie

    De UV-C-batten is ontworpen voor het desinfecteren van oppervlakken en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. De UV-C-balk biedt universele UV-C-straling met homogene distributie. De desinfectiecapaciteit is afhankelijk van het gebruikte wattage en een specifieke blootstellingstijd op een bepaalde afstand ten opzichte van dat oppervlak. Op het moment van gebruik mag er geen enkele persoon aanwezig zijn wegens het hoge risico van schade aan de ogen en huid. De prestaties worden verbeterd door een in hoge mate reflecterende en duurzame aluminium behuizing, die de doeltreffendheid nog verder verhoogt en het UV-C-licht naar de te bestralen oppervlakken leidt. De lamphouders en eindkappen worden beschermd tegen UV-C door een speciale afscherming. Er zijn uitvoeringen met 1 of met 2 lampen verkrijgbaar voor zowel de kale balk als de balk met reflector. Dit biedt nog meer flexibiliteit.

    Voordelen

    UV-C-licht schakelt de meeste virussen en ziektekiemen doeltreffend uit op direct bestraalde oppervlakken.*1 UV-C-producten voor het desinfecteren van oppervlakken, uitgerust met onze UV-C-lichtbronnen, kunnen het SARS-CoV-2-virus op oppervlakken met meer dan 99% inactiveren tot niveaus die niet meer waarneembaar zijn.*2
    Bewezen, doeltreffende desinfectie gedurende de lange nuttige levensduur van lamp en armatuur
    Milieuvriendelijk - geen ozonuitstoot tijdens of na gebruik
    Veilig in gebruik in combinatie met veiligheidsmaatregelen zoals apparatuur voor gecontroleerde toegang
    *1 Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae. Herzien, bijgewerkt en uitgebreid door A. Haji Malayeri, M. Mohseni, B. Cairns en J.R. Bolton. Met eerdere bijdragen door Gabriel Chevrefils (2006) en Eric Caron (2006). Peerreview door B. Barbeau, H. Wright (1999) en K.G. Linden.
    *2 Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS -CoV-2 by UV-C irradiation, 2020. Rapport beschikbaar op https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8. De UV-C-straling die in dit onderzoek werd gebruikt, bedroeg 0,849 mW/cm².

    Kenmerken

    Mogelijke lampconfiguraties: uitvoering met 1 lamp of met 2 lampen
    Verkrijgbaar met en zonder reflectors
    Inclusief Philips T8 TUV-lamp: 18 W of 36 W
    Kortgolvige UV-stralingspiek op 253,7 nm (UV-C)
    Hoogreflecterende aluminium behuizing voor betere reflectie en prestaties
    Alle kunststof onderdelen worden beschermd door speciale UV-C-afscherming
    Diverse montagemogelijkheden
    Voldoet aan alle geldende voorschriften en normen

    Toepassingen

    Winkels: bescherm winkelkarretjes, schappen en toonbanken tegen besmetting
    Kappers en schoonheidssalons: desinfecteer behandelruimtes, vloeren, spiegels, stoelen en andere gevoelige oppervlakken en ruimten
    Scholen: desinfecteer wanden, vloeren, schoolbanken en oppervlakken in lokalen
    Kantoren: neutraliseer werkkamers, vergaderruimten en gangen
    Banken: desinfecteer toonbanken, pinautomaten en werkoppervlakken
    Horecabranche: desinfecteer gastenkamers, receptieruimten en sport- en fitnessfaciliteiten
    Eetstalletjes: elimineer bacteriën op oppervlakken en apparatuur voor voedselbereiding
    Toiletten: desinfecteer badmeubels, wasbakken en spiegels

    Waarschuwingen en veiligheid

    GEVAAR: UV-product uit risicogroep 3. Zoals elk desinfectiesysteem moeten UV-C-lampen en -apparaten correct worden geïnstalleerd en gebruikt.
    Directe blootstelling aan UV-C kan gevaarlijk zijn. Het kan een huidreactie veroorzaken die lijkt op verbranding door de zon en het kan het hoornvlies ernstig beschadigen. Omdat UV-C onzichtbaar is voor het menselijk oog, moet de UV-C-balk worden geïnstalleerd met afdoende veiligheidsmaatregelen om te waarborgen dat de UV-C-balk veilig kan worden gebruikt. De UV-C-balken mogen alleen worden gebruikt als onderdelen in een systeem dat afdoende veiligheidsmaatregelen omvat zoals, maar niet beperkt tot, de maatregelen die worden beschreven in de montage-instructies en/of de gebruikershandleiding.
    Philips UV-C-apparaten mogen alleen worden verkocht door erkende partners en geïnstalleerd door professionals volgens onze strenge veiligheidsnormen en juridische eisen. Onze UV-C-producten zijn niet bedoeld voor gebruik in toepassingen of activiteiten waar het gebruik kan leiden tot ernstig of dodelijk letsel en/of schade aan het milieu.
    Disclaimer:
    De doeltreffendheid van de UV-C-balken bij het inactiveren van bepaalde virussen, bacteriën, protozoa, schimmels of andere schadelijke micro-organismen wordt beschreven onder Voordelen. Signify en haar andere groepsondernemingen doen geen beloftes en geven geen garanties dat het gebruik van UV-C-balken gebruikers zal beschermen tegen infectie en/of besmetting met schadelijke micro-organismen, aandoeningen of ziekten. De UV-C-balken zijn niet goedgekeurd voor, niet bedoeld voor en mogen niet gebruikt worden voor het desinfecteren van medische apparatuur. Zonder beperking of uitsluiting van de aansprakelijkheid van Signify en haar groepsondernemingen die wordt uiteengezet in een overeenkomst voor de verkoop, distributie of het anderszins beschikbaar stellen van UV-C-balken, dragen Signify en haar groepsondernemingen bovendien geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid in welke vorm dan ook voor een vordering of schade die ontstaat door of verwant is aan het gebruik van UV-C-balken anders dan het beoogde gebruik of door afwijking van de installatie- en bedieningsinstructies, elk beschreven onder Toepassingen, de gebruikershandleiding en/of montage-instructies.
    Downloads
    Leaflets
    Visuals
    • Vink een product aan om het toe te voegen
      
    • Vink een product aan om het toe te voegen
      
    • Vink een product aan om het toe te voegen
      
    Vink een product aan om het toe te voegen

    Meer informatie nodig?

    Neem contact op

     

    Kom in contact met ons lokale contactcenter voor vragen of offertes.

    Vind een dealer

     

    Vind de dichtstbijzijnde dealerlocatie waar u onze producten kunt aanschaffen.