Hier zijn de verschillende terminologieën voor de ontwikkelingsstadia van LED's in chronologische volgorde:

- LED-die - Een klein blokje lichtgevend halfgeleidermateriaal waarop een functioneel LED-circuit is aangebracht.

- LED-pakket - Dit omvat een LED-die of meer dan een LED-die met een optisch element en mechanische, thermische en elektrische interfaces.

- LED-module - Deze omvat een LED-pakket of een LED-die, mogelijk met een optisch element dat is verbonden met een printplaat, en met thermische, mechanische en elektrische interfaces die bedoeld zijn om aangesloten te worden op de belastingzijde van de driver.

- LED-engine - Dit is een LED-module of een samenstelling van pakketten met bijbehorende regelapparatuur / LED-driver. Dit is de dichtstbijzijnde benadering van een lamp in een conventionele armatuur.