De maximaal toelaatbare afstand hangt af van de LED-belasting, de afmetingen van de geleider en de toegepaste driver. Er is slechts een geringe praktische beperking aan de afstand tussen de driver en de LED als u gebruik maakt van een constantestroomdriver, omdat die de uitgangsspanning verhoogt teneinde een eventuele spanningsafname te overwinnen die veroorzaakt wordt door de kabellengte. De afstand tussen de LED en de driver is belangrijker voor constantespanningsdrivers waar een spanningsafname optreedt ten gevolge van de belasting en de lengte van de kabel.