LED-drivers moeten gemonteerd worden in een geventileerde ruimte. De driver moet toegankelijk zijn voor algemene onderhoudsdoeleinden. Voordat de definitieve montageplaats van de driver wordt bepaald, dient de IP-classificatie (Ingress Protection) van de driver in acht genomen te worden (alleen drivers die voor buitenomgevingen zijn ontworpen, kunnen buiten geplaatst worden). Ook dient rekening te worden gehouden met de afstand tussen de driver en de lichtbron, teneinde een spanningsval te voorkomen die zou resulteren in een lagere lichtopbrengst van de LED's.