U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Bijzondere bewoners,
  speciale verlichting

  Kempenhaeghe Heeze


  Kempenhaeghe is een internationaal erkend centrum voor onderzoek naar epilepsie, slaapmedicatie en neurocognitie en omvat een beschermde woonomgeving voor mensen met epilepsie. Ze wilden de overstap maken van een gesloten instelling naar een open organisatie.

  We wisten
  dat mensen

  met epilepsie soms erg gevoelig voor fel licht zijn. Daarom wilden we zeker weten dat alles goed zou zijn.”

   

  - Erwin van Deursen

  "Thijs van Heugten kreeg als verlichtingsspecialist bij Rexel de opdracht om de verlichting voor het klooster te ontwerpen"
  De nieuwe slimme verlichting is essentieel en gaat perfect samen met de klassieke kloosteromgeving.
  "Kempenhaeghe is een internationaal erkend centrum voor onderzoek naar epilepsie, slaapmedicatie en neurocognitie, gevestigd op het voormalige terrein van een katholieke kloosterorde"

  De uitdaging van de klant

   

  Bij Kempenhaeghe ging het vooral om het creëren van een veilige omgeving. Mensen met epilepsie zijn tijdens een aanval soms beperkt in hun mobiliteit. Als zij moeten gaan liggen en in een felle lamp zouden kijken zou het allemaal nog erger worden. Thijs, de solution leader van Rexel, bedacht een verlichtingsinstallatie met de perfecte balans tussen directe en indirecte verlichting. 

  De juiste verlichting 


  Voor Tijssens Elektrotechniek is Kempenhaeghe een totaalklant. Dat betekent dat ze ook het onderhoud op locatie verzorgen. Zij werken al 25 jaar met elkaar, vandaar dat Tijssens de verantwoordelijkheid voelde om hun te vertellen dat LED een betrouwbaardere keuze was dan conventionele verlichting, wat het oorspronkelijke plan was.

   

  Thijs ontwikkelde een oplossing die precies doet wat we nodig hadden: het welzijn van de epilepsiepatiënten vooropstellen en ook voldoen aan alle technische wensen. De verlichting ondersteunt en maakt meer mogelijk, en daar gaat het om bij Kempenhaeghe.

  Van gesloten instelling tot open organisatie  

  Gerelateerde cases