U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Realiseren van nieuwe trots
  voor een stadsplein

  Plaza del Milenio,
  Valladolid, Spanje

   

  Ontdek hoe energiezuinige verlichting een stadsplein nieuw leven inblaast

  Bezoekers bewonderen samen de adembenemende verlichtingseffecten op het Plaza del Milenio

  Valladolid, met haar buitengewone 

  stadsbeeld dat even uniek als milieuvriendelijk, innovatief en veelzijdig is, heeft een ontmoetingsplaats gecreëerd waarvan iedereen kan profiteren. Die strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Pisuerga, met elkaar verbonden via een gerenoveerde hangbrug die fungeert als ruggengraat en koppeling tussen de twee oevers."

   

  -Dhr. Fernando Rubio, Chief Executive van het gemeentebestuur van Valladolid

   

   De buitenwand van de koepel op het Plaza del Milenio werd geaccentueerd met eW Graze Powercore-lampen van Philips.
  Op het Plaza del Milenio heeft LED landschapsverlichting van Philips verbluffende lichtscenario´s gerealiseerd die op elkaar inwerken

  De uitdaging van de klant

   

  Het Plaza del Milenio is een schitterend voorbeeld van stedelijke herontwikkeling. De gemeente Valladolid renoveerde de ruimte onlangs van een parkeerterrein naar een levendige en dynamische ruimte. Het plein is voorzien van een multifunctionele koepel met een capaciteit van 1500 mensen. Maar er was moderne verlichting nodig om de ruimte echt tot leven te brengen.

  De fonteinen op het Plaza del Milenio, verlicht door Philips Lighting

  De juiste verlichting 

   

  Het doel van het project was een ruimte te creëren die spannend, educatief en inspirerend is voor iedereen die hem bezoekt. Om dat te bereiken, werd Philips gevraagd een aantrekkelijke sfeer te scheppen met licht. Het gemeentebestuur zocht naar een oplossing die voor 100% uit LED´s zou bestaan, afgezien van de omtreksverlichting.

   

  Philips was in staat een complete oplossing te leveren. Om de koepel om te vormen tot een in het oog springend icoon werd de buitenwand ervan geaccentueerd met eW Graze Powercore-lampen. Deze lineaire armaturen laten het hele gebouw opgloeien, met levendige kleuren die eenvoudig kunnen worden aangepast door de operators. LED landschapsverlichting werd rondom het plein geïnstalleerd en schildert de fonteinen, trappen en architectuur met verbluffende lichteffecten.

   

  Ook werden Urbanscene straatlantaarns toegevoegd om adembenemende verlichtingseffecten te realiseren die voorbijgangers naar het gebied trekken. Het eindresultaat van al deze effecten is een verbazingwekkend visueel spektakel met verbijsterende lichtscenario´s die met elkaar samenwerken. Energie-efficiënte verlichting heeft geholpen het gebied te veranderen in een plaats war de stad trots op is.


  Om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, is het nieuwe verlichtingssysteem compatibel met de zonnepanelen en windmolens die het plein van energie voorzien.

  Leer meer over onze systemen voor openbare verlichting

  • eW Graze Powercore BCS419
   eW Graze Powercore BCS419
   Tal van architecturele constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages gelijkmatig te verlichten. Met de eW ColorGraze MX Powercore heeft u een regelbaa...
  • UrbanScene CGP700/705
   UrbanScene CGP700/705
   UrbanScene biedt een reeks complete verlichtingsoplossingen - armaturen (met geïntegreerde uithouders) en masten - voor uitlichtingstoepassingen en straatverlichting. Het moderne, ...

  Gerelateerde cases