U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Oude historie,
  moderne verlichting

  Museo Egizio (Egyptisch museum), Italië

   

  Ontdek hoe u oude kunstvoorwerpen dankzij LED-museumverlichting in een nieuw licht ziet.

  Een beeld in het Egyptisch museum, Italië, verlicht door energiezuinige LED-schijnwerpers van Philips Lighting

  Het is heel indrukwekkend.
  En we moeten er altijd een beetje om lachen

     

  als iemand weer niet kan geloven dat dit LED-verlichting is. Dankzij de energiebesparende MASTER LED-schijnwerpers besparen we rond € 600 per maand in de Tombe van Kha en de beeldenafdeling (Statuario)."

   

  - Eleni Vassilika, Directeur Museo Egizio, Turijn

   

   

  Figuur op een troon in het Egyptische museum, verlicht door de nieuwste LED-technologie van Philips Lighting
  Een beeld in het Egyptische museum, Italië, verlicht door Philips Lighting

  De uitdaging van de klant

   

  Het Museo Egizio (Egyptische museum) van Turijn zet oude geschiedenis in de schijnwerpers. Het is een van de belangrijkste instituten ter wereld voor Egyptische kunst en het grootste na het museum van Cairo. Bij de renovatie van de museumzalen in 2010 zocht het museum naar een verlichting die elk stuk de aandacht zou geven die het verdiende zonder extra warmte te produceren.

  De juiste verlichting 

   

  Het Egyptische museum van Turijn mag dan millennia oude voorwerpen huisvesten, het is ook vertrouwd met de modernste technologie. Het museum ging een samenwerking met Philips aan om twee belangrijke doelstellingen te verwezenlijken. Ten eerste moest de verlichting elk stuk helder verlichten zonder teveel schaduwen te veroorzaken. Ten tweede moest de al wat oudere verlichting in de Statuario (beeldencollectie), die was ontworpen door Oscar-winnaar en art director Dante Ferretti, worden vervangen door een nieuw systeem, dat het effect van de bestaande verlichting moest repliceren.

   

  LED-museumverlichting werd op de testbank gelegd. Het management had zijn twijfels over een overstap op LED, maar raakte overtuigd van de voordelen toen de verlichting eenmaal was aangebracht. In de tombe van Kha, waar heel veel voorwerpen worden getoond, kwamen de kunstvoorwerpen tot leven dankzij een helder, warm getint licht dat de hoeveelheid schaduw minimaliseerde. Elk stuk krijgt nu de aandacht die het verdient.

   

  De oude verlichting op de beeldenafdeling was in perfecte harmonie met de beelden. Maar de oude transformators vertoonden steeds meer gebreken en de halogeenlampen genereerden veel warmte en stof. Met instemming van Dante Ferretti zelf gebruikten we als vervanging MASTER LED-schijnwerpers. Het concept achter de verlichting bleef ongewijzigd, maar de beeldencollectie profiteert nu van een warme kleurweergave zonder een overmaat aan warmte.

   

  De nieuwe verlichting in de Statuario gebruikt maar 150 lampen, 80 minder dan het originele verlichtingsontwerp. Bovendien verbruiken de nieuwe lampen tot 80% minder energie en genereren ze vrijwel geen warmte. Als gevolg hiervan is de energierekening van het museum significant lager. En omdat LED's een lange levensduur hebben, is er veel minder onderhoud nodig.

  • MASTER LEDspot LV AR111
   MASTER LEDspot LV AR111
   De Master LEDspot LV AR111, met zijn nieuwe perfect-fit ontwerp, vervangt de meeste verlichting met een G53 lampvoet en is daarmee een echte renovatieoplossing. De lamp creëert een...

  Tentoonstellingen
  spannend maken

  Het team

  Eleni Vassilika, Egyptisch museum

  De klant

  Nicola Polzella, Philips Ilti Luce

  Philips Partner

  Related Cases