U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Er gaat niets

  boven LEDs

  Foto Intro

  De proefruimte met

  enkel LED modules

  gebruikte 60% minder elektriciteit en 1,4 liter minder water per kilo, en had een 24,8% hogere opbrengst."

   

  - Professor Janina Gajc-Wolska, vakgroep Groenten en Medicinale Planten

  Foto Quote

  De uitdaging

   

  Philips en de Warsaw University of Life Sciences hadden diverse doelen geformuleerd voor dit onderzoek. Ze wilden bewijzen dat het mogelijk was om hoge opbrengsten van hoogwaardige, smaakvolle komkommers te behalen met behulp van alleen LED-belichting. Ook wilden ze nagaan hoe efficiënt het gebruik van LED interlighting op gewassen is.

  Foto Challenge

  De juiste belichting

   

  De universiteit richtte drie afzonderlijke onderzoeksruimtes in voor de teelt van komkommers. Ze gebruikten alle drie dezelfde verlichtingsniveaus voor de teelt, zij het met toepassing van verschillende verlichtingstechnologieën.

  Dit onderzoek toonde aan dat komkommers bijzonder goed groeien onder LED, en dat dit de meest kosteneffectieve manier is om laat in het najaar en vroeg in het voorjaar komkommers te telen. Met de LED’s konden ze de energiekosten met 60% verlagen. Ook verbruikten ze 1,4 liter minder water per kilo geproduceerde komkommers en de opbrengst nam toe met 24,8% per vierkante meter.

  In de ruimte waar de komkommers uitsluitend met LED modules werden belicht, was het percentage vruchten dat niet tot rijping kwam veel lager, en afzonderlijke vruchten waren aanzienlijk zwaarder. “ De onder 100% LED geteelde planten zagen er vrijwel hetzelfde uit als de onder HID geteelde planten, maar consumenten vonden ze lekkerder.”

  Philips GreenPower LED toplighting

  Philips GreenPower LED interlighting

   

  De tussenverlichtingsmodule is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge planten zoals tomaten.

   

  Naar de oplossing

  De tussenverlichtingsmodule is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge planten zoals tomaten.


  Naar de oplossing

  Philips GreenPower LED toplighting

  Philips GreenPower LED toplighting

   

  De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

  Naar de oplossing

  Jaarrond produceren in

  een warm klimaat

  Het team

  SGGW

  Teler

   

  Gerelateerde case studies