U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Meer dan 20% 

  extra opbrengst

  Vikars Grönsaker AB
  Närpes, Finland

   

  Aangezien Stig-Erik en zijn vrouw Marika beiden tomatentelers zijn, zijn ze voortdurend op zoek naar manieren om de kwaliteit en de opbrengst van hun gewas te verbeteren.

  Stig-Erik Vikars

  Philips heeft
  echt ervaring

  met LED tussenbelichting in Finland, dus de keuze was vanzelfsprekend.’’

   

  - Stig-Erik Vikars, eigenaar van Vikars Grönsaker AB

  Tomatoes

  De uitdaging

   

  In antwoord op de toenemende concurrentie en hogere kwaliteitseisen van zijn supermarktklanten wilde Stig-Erik zowel de opbrengst als de kwaliteit van zijn tomaatgewas verhogen. Het GreenPower LED interlighting-systeem is zeer efficiënt en omdat Philips echt ervaring heeft met LED tussenbelichting in Finland, was de keuze logisch. 

   

  Marika Vikars

  De juiste belichting  

   

  De resultaten in de kas van Stig-Erik waren uitstekend. Het hogere lichtniveau maakte een hogere plantdichtheid en grotere tomaten mogelijk, wat resulteerde in meer dan 20% extra opbrengst.

   

  LED interlighting maakt het mogelijk de groei perfect te regelen in de loop van het jaar, vooral als de dagen kort zijn. Een van de grootste voordelen is dat zij binnen het bladerdak kan worden opgehangen op de plek waar het gewas het het meest nodig heeft. Ook kunnen bladeren langer aan de planten gelaten worden, wat verzekert dat ze doorgaan met de fotosynthese en productief blijven.

   

  Stig-Erik was zo blij met de eerste installatie dat hij binnen zes maanden besloot zijn andere twee kassen ook uit te rusten met LED interlighting. 

  Philips GreenPower LED interlighting

  Philips GreenPower LED interlighting  

   

  De interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.


  Naar de oplossing

  De logische keuze

  De feiten

  Sector

  Fruit en groenten

  Gewas

  Tomaten (variëteit Encore)

  Locatie

  Närpes, Finland

  De oplossing

  Philips GreenPower LED interlighting

  Resultaten

  Verhoogde opbrengst en verbeterde gewaskwaliteit

  Related cases