U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Vitale en sterke 
  komkommer planten

  Gerja,
  Elsendorp, Nederland


  De familie Dings runt al sinds 1959 een tuindersbedrijf voor het telen van groenten. De huidige eigenaar Jac Dings geeft leiding aan de dagelijkse activiteiten van zijn innovatieve onderneming met drie hectare aan kassen. Hij kweekt al meer dan 25 jaar komkommers.
  image 2

  LED
  tussenbelichting

  resulteert in een vitalere en sterkere plant...”

   

  - Jac Dings, Eigenaar , Gerja BV

  image 3
  image 3a

  De uitdaging


  Al vele jaren zochten Dings en andere leden van Kompany, zijn telersvereniging, naar een methode om de hogedraadteelt van komkommers van extra licht te voorzien om de resultaten te verbeteren. Dings zegt: “Wij telen in een oudere kas die met zijn 4,5 meter eigenlijk te laag is om SON-T te gebruiken. Om nieuwe inspiratie op te doen, bezocht Dings samen met Philips kassen in Polen en hij zag daar de goede resultaten die zijn collega-komkommertelers bereikten met LED-tussenbelichting.
  image 4

  De juiste belichting

   

  “LED interlighting bleek de beste oplossing te zijn”, zegt Dings. De doorslaggevende factor voor hem was de toegevoegde waarde voor de plant. “LED interlighting resulteert in een vitalere en sterkere plant, iets wat ik met eigen ogen heb kunnen zien bij collega-telers in Polen.” Dings start met een Philips GreenPower LED interlightinginstallatie die een oppervlak omvat van 7500 m2 met komkommers. Dings zegt: “Met de LED interlighting zijn we in staat de kwaliteit van onze teelt te verbeteren. We gebruiken de belichting niet om onze productie vroeger te starten, maar eerder als een ondersteuningsmiddel voor het verbeteren van de kwaliteit en de productie. Het zorgt voor meer evenwicht en meer continuïteit in het gewas. Verder heeft het extra licht van de LED’s ook nog een positieve invloed op het schapleven van de vruchten en kan het mogelijk ook bijdragen aan de smaaksensatie. Dings is als geen ander in staat een plant te ‘lezen’ en zijn ervaring speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen en gebruiken van LEDtechnologie in de komkommerteelt overal ter wereld.

  Interlighting

  Philips GreenPower LED interlighting


  De interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.

   

  Vaar de oplossing

  Gerelateerde case studies