U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verbetering
  in energiekosten en levensduur

  Esmeralda Farms, Ecuador

  De resultaten
  leiden tot

  een gewas van veel betere kwaliteit, uniformere groei en langere stelen."
  Peter Ullrich, voorzitter van Esmeralda Farms
  LED-bloeilamp
  Ruben Orozco, Esmeralda Farms

  De uitdaging

   

  De gewassen worden buiten, in de volle grond geteeld en werden tot voor kort belicht met gloeilampen van 200 watt. Het was de uitdaging om de energiekosten te verlagen met behoud van het hoge niveau plantkwaliteit. Gezien het feit dat de gewassen buiten geteeld worden, was het uitvalpercentage van de gloeilampen hoog, met als gevolg dat lampen frequent vervangen moesten worden.

  De juiste belichting 

   

  De resultaten toonden aan dat de GreenPower LED flowering lamp DR/W/FR het gewas een betere kwaliteit, een gelijkmatigere groei van de plant en langere stelen opleverde. Dit betekent dat het gewas gedurende 10 weken werd belicht en de volledige cyclus, tot het moment dat het gewas geoogst kon worden, 12 weken bedroeg. Bij Dianthus en Lysimachia werden betere resultaten bereikt met dieprood/wit (DR/W).

  Na vier maanden werken met de LED flowering lampen werd een aanzienlijke besparing van 91% in energiekosten bereikt, wat neerkomt op een totale waarde van US$ 18.000 per jaar. Dat komt overeen met een energiebesparing van US$ 16,50/uur/hectare. Geschat wordt dat de investering in een tijdsbestek van 11 maanden zal zijn terugverdiend.

  De lange levensduur van de LED flowering lampen en hun betere bestendigheid tegen water resulteerden ook in lagere arbeidskosten, omdat het niet langer nodig was om iedere dag kapotte lampen te vervangen. Nu Esmeralda Farms de Philips Greenpower LED flowering lampen heeft geïnstalleerd, kan het bedrijf vertrouwen op snelle groeicycli ongeacht het seizoen.

  GreenPower LED-productiemodule

  Philips GreenPower LED flowering lamp

  De flowering lamp is het energiebesparende alternatief voor een verlengde daglengte voor planten die gevoelig zijn voor de fotoperiode.


  Naar de oplossing

  Gerelateerde case studies