U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Fruit dat geschikt is

  voor een koning

  Aardbeienkweker Alain Lutz
  Melsele, België


  Ontdek hoe Alain Lutz perfecte aardbeien produceert met LED-kasverlichting
  Alain Lutz laat zijn aardbeien zien, die groeien op Philips-kasverlichting

  De hogere aankoopprijs van
  de LED's

  wordt gecompenseerd door de verbeterde resultaten en het lagere energieverbruik."


  - Alain Lutz

  alain-lutz

  De uitdaging


  Alain Lutz is een innovatieve aardbeienkweker. Het door de computer gestuurde klimaat in zijn kas produceert aardbeien van hoge kwaliteit, die hij al drie jaar op een rij heeft gepresenteerd aan de Koning van België. Zou LED-kasverlichting een geschikte vervanger zijn voor zijn oude gloeilampen?
  alain-lutz

  De juiste verlichting 


  Met 10.000 m2 aardbeien in zijn kas was het voor Alain Lutz essentieel om precies de juiste verlichting te hebben. Aangezien gloeilampen uit de handel worden genomen, was LED de voordehandliggende keuze als vervanger.

   

  Philips GreenPower LED-bloeilampen werden dus geïnstalleerd op de hele locatie. Lutz koos voor een LED-bloeilamp met een spectrum van dieprood, wit en verrood. Dit spectrum produceert niet alleen de gewenste stengelverlenging, maar maakt het ook mogelijk om een hogere oogst te realiseren met een laag percentage misvormde aardbeien.

   

  Niet alleen zijn de LED-lampen een robuuste, betrouwbare vervanger voor de gloeilampen, ze besparen Lutz ook geld. Hun energiezuinige prestaties betekenen dat ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan het oude systeem. Bovendien hoeven de lampen dankzij de lange levensduur van LED-lampen voorlopig niet vervangen te worden. Lutz is enthousiast over de nieuwe oplossing: "De hogere aankoopprijs van de LED's wordt gecompenseerd door de verbeterde resultaten en het lagere energieverbruik."

   

  De nieuwe LED-kasverlichting levert een energiebesparing op van 82-85% vergeleken met gloeilampen. En met een beetje geluk heeft Philips een rol gespeeld bij de levering van aardbeien aan de Belgische Koninklijke Familie...

  alain-lutz

  Philips GreenPower LED floweringlamp


  De flowering lamp is het energiebesparende alternatief voor het verlengen van de daglengte voor planten die gevoelig zijn voor de fotoperiode.

   

  naar de oplossing

  Het juiste
  spectrum bepalen

  Het team

  Alain Lutz

  Kweker

  Maïs

  Philips Horti LED-partner

  Gerelateerde case studies