U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Het gebouw

  onthullen

  Paleis Liechtenstein, Wenen, Oostenrijk  

   

  Zie hoe podpod de verlichting voor de hal, de trappen en de voorgevel ontwierp.

  De trap
  in barokstijl

  De uitdaging van de klant

   

  "De verlichtingsoplossing voor de trap in barokstijl lag niet voor de hand," legt podpod design uit.

  De juiste verlichting


  Het stadspaleis Liechtenstein (Palais Liechtenstein) ligt achter het Burgtheater, naast de ambassade van Liechtenstein. Het is niet zo bekend als zijn grote broer, het tuinpaleis Liechtenstein (Gartenpalais Liechtenstein) met zijn uitgebreide tuinen. Er waren ooit plannen om ook van het stadspaleis een museum te maken, maar uiteindelijk werd besloten om het alleen incidenteel te openen voor rondleidingen, concerten en andere evenementen.

  De bouwkundige geschiedenis van het gebouw is heel interessant. Het begon ooit als gebouw in barokstijl, maar is daarna vrijwel volledig opnieuw ontworpen in een weelderige, rijk versierde neorococostijl. Het zit vol hedendaagse, hoogwaardige technologische innovaties zoals een ventilatiesysteem, een meerkanaals communicatiesysteem, flexibele muren en deuren en nog veel meer.

  In 2009 werd podpod design uitgenodigd om de verlichting te ontwerpen voor de hal, de trap, de representatieve ruimten en de voorgevel. "De verlichtingsoplossing voor de trap in barokstijl lag niet voor de hand omdat het zo'n complexe en in elkaar gevouwen ruimte is met talloze openingen en zichtassen in alle richtingen", leggen Michael en Iris Podgorschek van podpod design uit. "De armaturen werden allemaal op de kroonlijsten geplaatst. MASTERColour-downlights met louvres werden gebruikt voor de algemene verlichting en lineaire LED-schijnwerpers en LED-spots werden gebruikt om de gewelven en de talloze sculpturen te verlichten."

   

  eW Profile Powercore

  Ultraplatte LED-armatuur met wit licht voor montage onder kasten

  Bekijk product

  Gerelateerde cases