U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Oranjeplein Jaarbeurs

  Oranjeplein Jaarbeurs te Utrecht


  Het Oranjeplein is gesitueerd in het centrum van Utrecht ten westen van het Centraal Station. Het station is een barricade tussen het Jaarbeurscomplex en de binnenstad. Het Oranjeplein is het entreegebied van de Jaarbeurs; het plein is de eerste kennismaking met het Jaarbeurscomplex en moet naast een aangenaam verblijfsklimaat om bezoekers te trekken ook veilig en overzichtelijk ingericht zijn om de grote bezoekersstromen richting de Jaarbeurs en de aanpalende Kinepolis bioscoop te sturen.
  Make over van Oranjeplein Jaarbeurs in Utrecht | Philips lichtontwerper

  Project beschrijving

  Het Oranjeplein is ingericht met plectrumvormige groene eilanden waarbij de rand rondom een zitelement met geïntegreerde lijnverlichting is. De verlichting van het plein wordt verzorgd door een groot aantal kleine spots die gemonteerd zijn op een zestal hoge masten. De spots zijn bevestigd op een grote ring bovenop de mast. Door het grote aantal individueel aangestuurde iHue spots (deze kunnen zowel gekleurd als fraai wit licht maken) is het mogelijk om een zeer dynamisch lichtspel op het plein te projecteren. Met deze installatie kan zowel een zeer gelijkmatig lichtbeeld (ingesteld op wit licht zelfs calamiteitenverlichting) gemaakt worden als ook bijvoorbeeld een spannend ‘noorderlicht’ effect, met bewegingen op het plein. Hierdoor kan de sfeer van een uitgaansavond, een filmpremiere of een Jaarbeursthema neergezet of versterkt worden.
   

  De ring waaraan de spots bevestigd zijn is aan de buitenzijde uitgerust met een direct uitstralende lijnverlichting waardoor het kleurgebruik ook vanaf een afstand als grafisch spel zichtbaar is. Hiermee kan de Jaarbeurs bijvoorbeeld zijn kenmerkende kleurbanen tonen of andere lichteffecten.

  Petra Hulst ging voor Oranjeplein Jaarbeurs aan de slag | Philips Lighting

  Petra Hulst
  ging voor Oranjeplein Jaarbeurs aan de slag

  De vraag van de klant


  Ontwerp een lichtplan voor het nieuw ingerichte Oranjeplein wat zowel een avondbeeld met spectaculaire lichteffecten kan geven als een lichtbeeld dat voldoet aan alle richtlijnen voor verkeersveiligheid en calamiteiten. 

  Bedachte oplossing

   

  Petra heeft een lichtontwerp op maat gemaakt voor de nieuwe inrichting van het Oranjeplein. 

  Make over van Oranjeplein Jaarbeurs in Utrecht | Philips lichtontwerper

  Type project

  Openbare ruimte en pleinen

  Samenwerking

  We hebben samengewerkt met de Jaarbeurs Utrecht zelf.

  Doelgroep

  De doelgroep zijn alle bezoekers van het Oranjeplein die de Jaarbeurs of de bioscoop willen bezoeken of die dit gebied als doorsteek gebruiken naar een woonwijk of parkeergelegenheid. Het lichtbeeld moet zowel functioneel als stedenbouwkundig architecturaal zijn.
  We delen hier graag met u onze recent opgeleverde projecten van idee en lichtoplossing tot het uiteindelijke resultaat.