U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Amsterdam Arena meer dan alleen voetbalverlichting

  Amsterdam Arena (Johan Cruijff Arena)


  Het ontwerpen en realiseren van veldverlichting welke voldoet aan UEFA klasse ‘Elite level A’ en gebruikt kan worden voor showverlichting. 
  Amsterdam Arena slimme verlichting van Philips Lighting | Philips lichtontwerper

  Project beschrijving

  Tijdens het tender traject overleg met Amsterdam Arena hebben we gesproken over hun behoeftes. Vervolgens zijn er lichtplannen gemaakt om zo goedkoop mogelijk met minimaal aantal armaturen en constructie aanpassingen van de huidige installatie het doel te realiseren. Dit was de basis waarop de gunning gegeven zou worden.

  Na gunning van het project hebben we Amsterdam Arena overtuigd waarom het gevraagde niet de juiste vraagstelling was. Voortschrijdend op de evenementen die Amsterdam Arena gaat verzorgen, hebben we ze geadviseerd om de UEFA-richtlijnen te volgen. We hebben ze verteld hoe dit mogelijk is zonder dat er meer armaturen nodig zijn en dat de verlichting daarmee een groter entertainment impact kan hebben.

  Door de zwaardere normen die er aan de veldverlichting gesteld worden, had dit als gevolg dat er aan de kopse zijden van het veld veel meer armaturen in moesten. Dit gaf visueel een enorme bulk aan verlichting vanuit twee bordessen. Door in elke hoek twee bordessen van dezelfde aantallen op dezelfde hoogte toe te voegen creëerden we meer rust in het ontwerp. Dit ontwerp zorgt ook voor comfortabler licht dat meer gespreid is door het stadion en biedt het meer mogelijkheden voor een showontwerper om een mooie show te realiseren.
  Amsterdam Arena slimme verlichting van Philips Lighting | Philips lichtontwerper
  Lichtproject Amsterdam Arena | Philips Lighting

  Dennis Driessen
  ging voor Amsterdam Arena aan de slag

  De vraag van de klant


  Het ontwerpen en realiseren van veldverlichting welke voldoet aan FIFA Klasse IV.

  Bedachte oplossing


  Advisering, maken van het lichtplan, begeleiden met het plaatsen van de nieuwe bordessen, verzorgen van de file om uit te richten, het doen van de lichtmeting en herstellen van eventuele gebreken als resultaat niet naar wens is.
  Amsterdam Arena slimme verlichting van Philips Lighting | Philips lichtontwerper

  Type project

  Veldverlichting Voetbal Stadion

  Samenwerking

  Amsterdam Arena, Oostendorp Nederland BV, BAM

  Doelgroep

  In 1e plaats is er verlicht om de Amsterdam Arena de mogelijkheid te bieden alle voetbalwedstrijden tot finales van WK en EK aan toe te organiseren omdat deze voldoet aan de allerhoogste eisen van broadcasters, UEFA en FIFA.

  Daarnaast moet het mogelijk zijn om de beleving van de supporters en spelers te vergroten door showverlichting.

  Lees meerLees minder
  We delen hier graag met u onze recent opgeleverde projecten van idee en lichtoplossing tot het uiteindelijke resultaat.