U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  city.people.light 
  award 2013

  city.people.light award 2013

  Bekijk de video over de 1ste prijs voor Rietberg

  Rietberg, Duitsland

  Eerste prijs - masterplan voor verlichting van het historische stadscentrum


  Het historische stadscentrum van Rietberg is een perfect voorbeeld van een initiatief voor een compleet masterplan waarbij alle inwoners intensief werden betrokken bij het creatieve proces om de levens van mensen te verbeteren. Speciale aandacht werd geschonken aan verlichtingsoplossingen voor gehandicapten en kinderen. Accentverlichting werd opgenomen in de traditionele architectuurstijl, waardoor het historische gevoel van de stad behouden bleef.

  Verder verving Rietberg de verlichting door duurzame en energiezuinige LED-armaturen die verbonden zijn met het CityTouch intelligente digitale verlichtingsbeheersysteem op afstand. Het project was zeer gestructureerd opgezet en tot in de kleinste details gepland. Rietberg bewees dat een masterplan ook werkt voor kleinere en middelgrote steden en dus niet alleen geschikt is voor grotere steden. “De professionele organisatie van verlichting voor gebouwen, belangrijke winkelstraten en groene ruimten heeft het imago de samenhang en de sfeer van Rietberg aanzienlijk verbeterd; dat bevordert ook het toerisme en de lokale economie”, zegt dhr. Zhang Wen, Business Segment Marketing of Philips Outdoor Greater China region.

  Het verlichtingsontwerp is van de hand van Jochen Meyer-Brandis, verlichtingsontwerper/stedenbouwkundige bij SMB Aken. Het winnende project van Rietberg en alle inzendingen voor vorig jaar versterken de rol die licht kan spelen in het realiseren van levendige, aantrekkelijke steden die aandacht schenken aan de rol van hun inwoners en bezoekers. Het resultaat veranderde het karakter van de stad en vormde die om tot een veiliger, comfortabeler en gastvrijer stadscentrum”, zegt Rafael Gallego, juryvoorzitter van de city.people.light award, over de winnende inzending.
  Rietberg

  Seoul, Zuid-Korea

  Tweede prijs – Yeoui Central River Park, Seoul, Zuid-Korea


  Seoul slaagde erin elk aspect van stedelijke planning te overwegen bij het realiseren van een openbare ruimte voor haar inwoners in een stad waar ruimte beperkt is en vastgoed normaliter gereserveerd is voor gebouwen. De doelstelling van het renovatieproject was het conservatieve imago van de stad te veranderen door land te ontwikkelen vlakbij de rivieroever waar een groot ontwikkelingsproject voor woningen is gesitueerd. Het park staat voor harmonie en praktische vormgeving en vormt een sterke band tussen de stad, de mensen en de rivier, wat op zijn beurt weer het imago van Seoul verbetert. Het biedt een warme, gastvrije mogelijkheid om te ontsnappen aan de grote stad, met een indrukwekkend gebruik van licht op variërende niveaus in heel het park. De regeling van het grootschalige project maakte diepe indruk op de jury en is een echte aansporing voor een nieuwe visie op de stedelijke ontwikkeling in Azië. Het verlichtingsontwerp is uitgevoerd door Lee Yeon So, ULP Co.
  Seoul

  Genève, Zwitserland

  Derde prijs – Saint Gervais-district in Genève, Zwitserland


  Een geweldig voorbeeld van een goed gepland en fraai uitgevoerd project voor stedelijke ontwikkeling waarin licht perfect geïntegreerd is als kernelement van de stedelijke ontwikkeling van de stad Genève in Zwitserland.. De doelstelling van het ontwerp was een gebied met een hoge verkeersdrukte om te vormen tot een slim, goed ontwikkeld voetgangersgebied voor zowel inwoners als bezoekers. De kwaliteit van de uitvoering is indrukwekkend en omvat drie openbare pleinen – Simon-Goulart, Saint-Gervais en Bel-Air – die met elkaar zijn verbonden via een samenhangende vormgeving en een verlichtingsplan dat de mensen naar de verschillende deelgebieden geleidt. Wat dit project extra speciaal maakt, is het gebruik van licht en schaduw en de interactie tussen licht, wind en mensen. Het verlichtingsontwerp werd uitgevoerd door LEA (Les Éclairagistes Associés) in Lyon.
  Genève

  Zhengzhou, China

  Eervolle Vermelding - Millennium Royal Plaza in Zhengzhou, China


  Het Millennium Royal Plaza is met zijn 280 meter op dit moment de hoogste toren in Midden-China. Deze toren in neo-klassieke stijl is een herkenningspunt in de provincie Henan en symbool van de stad Zhengzhou en hij past naadloos in zijn omgeving. De verlichting volgens het vredige Zen-concept met een lichtpatroon van ´inademen & uitademen´ herinnert de mensen eraan dat zij in een stad leven met een historie van meer dan 3500 jaar. De toren wordt de ´ziel van de stad´ genoemd omdat hij er ´s nachts uitziet als een lantaarn, een perfecte verwijzing naar de stad, de mensen, licht en geschiedenis. De jury kende een Eervolle Vermelding toe aan het project vanwege zijn verfrissende verlichtingsconcept en het feit dat het bijdraagt aan het afstand nemen van het traditionele Aziatische verlichtingsontwerp naar het gebruik van heel heldere, sprankelende en kleurrijke verlichtingsschema´s. De toren verleent de stad een nieuw gevoel van identiteit en van erbij te horen.
  Zhengzhou

  Wuppertal, Duitsland

  Eervolle Vermelding - Nordbahnstrasse


  De voormalige spoorlijn die bekend staat als "Nordbahntrasse" en "Rheinische Eisenbahnstrecke" en werd geopend in 1879, is vandaag de dag omgevormd tot een fiets-, schaats- en wandelpad dat over een afstand van 22 km dwars door de stad Wuppertal loopt. Het pad dat zes tunnels en vier viaducten passeert en een eindeloos aantal bruggen kent, biedt de inwoners een snellere toegang tot het stadscentrum en verbetert de vrijetijdsbesteding voor inwoners en toeristen. Aan dit project in Wuppertal werd een Eervolle Vermelding toegekend vanwege zijn regionale karakter en de speciale bescherming van de fauna.
  Wuppertal

  Neem contact met ons op

   

  Gebruik a.u.b. dit formulier voor vragen over onze professionele verlichtingssystemen

   

  Gebruik ons gedetailleerde formulier voor het indienen van vragen