U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

    Fietssnelweg
    flexibel verlicht

    Fietssnelweg,
    Hengelo, Nederland


    De fietssnelweg tussen Hengelo en Enschede is spaarzaam, slim en comfortabel verlicht met CityTouch en Starsense Wireless van Philips.
    image1

    We
    wilden de

    verlichtingssterkte van elk lichtpunt gemakkelijk kunnen aanpassen, ook als de verlichting al langere tijd in gebruik is. We kunnen opschalen bij incidenten, maar ook de sterkte verminderen wanneer die toch te hoog blijkt."

     

    - Louis Fikkert, afdelingshoofd civieltechniek en Peter van Marle, vakspecialist

    Janneke Oude Alink

    De wens van de klant

     

    Een ruim 55 kilometer lang fietspad met een breedte van vier meter strekt zich uit tussen Nijverdal en de grens met Duitsland bij Enschede. Voor het gedeelte tussen Hengelo en Enschede, dat langs het nieuwe, waterrijke natuurgebied Kristalbad loopt, zocht de gemeente Hengelo naar straatverlichting die lichtvervuiling beperkt, zonder afbreuk te doen aan veiligheid en comfort.

    Peter van Marle

    De juiste verlichting 

     

    Gezien het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Hengelo was dimbare verlichting gewenst. Op basis van ervaringen van andere gemeentes viel de keus op CityTouch in combinatie met Starsense Wireless. Daarmee kan ieder individueel lichtpunt vanaf een pc afzonderlijk worden aangestuurd via radio-frequente signalen. Zo kan heel precies aan de behoefte aan veilige en comfortabele verlichting worden voldaan. Ook de lichtvervuiling blijft beperkt. "We hebben lang niet zoveel licht nodig als we vaak kregen. Zeker na 11 uur ’s avonds kon het minder", zegt wethouder Milieu, Duurzaamheid en Beheer Janneke Oude Alink. "Het resultaat? Iedereen is trots. Dat geeft draagvlak om op meer plaatsen aan de slag te gaan."

    Lees meer over onze verlichtingssystemen voor openbare ruimten.

    city-touch-product-image

    CityTouch

    Optimaliseer gemakkelijk uw openbare verlichting in termen van leefbaarheid, energie-efficiëntie en vermindering van operationele kosten. U heeft dan altijd en overal controle over het lichtpark en de kosten die hiermee gepaard gaan.

    Bekijk product

    Gerelateerde cases