U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Flexibel verlichten én besparen met CityTouch

  Capelle aan den IJssel zweert bij CityTouch,
  Nederland

   

  De gemeente Cappelle aan den IJssel koos jaren geleden voor het Philips CityTouch systeem. En bouwt hier nog steeds op verder. Met alle voordelen vandien.

  smart lighting capelle aan den ijssel

  De duizendste armatuur 
  in CityTouch

  bewijst het succes van dit systeem"

   

  -Mounir el Achrafi, unithoofd Project- en Ingenieursbureau Capelle aan den iJssel

  Philips CityTouch in Capelle aan den ijssel

  De uitdaging van de klant


  Capelle aan de IJssel wil graag een groene gemeente zijn, die kiest voor duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld met energiezuinige LED-verlichting in de openbare ruimte. “Maar LED-verlichting is meer dan het aan– en uitzetten van de lichtbron", zegt Mounir el Achrafi, unithoofd Project- en Ingenieursbureau van de gemeente. "We willen meer energie besparen, minder CO2-uitstoot. Ook zoeken we naar mogelijkheden om de veiligheid van onze burgers te vergroten." Om die reden koos de gemeente al jaren geleden voor het Philips CityTouch systeem. Want daarmee hadden ze de beste mogelijkheden om aan die hoge eisen te voldoen.
  Philips CityTouch in Capelle aan den ijssel

  De juiste verlichting


  “CityTouch is echt een heel gebruikersvriendelijk systeem", zegt Ard van Vliet, medewerker Beheer van Capelle aan den IJssel. “We kunnen elke armatuur individueel aansturen en verschillende groepen armaturen vaststellen. Op basis van lichtberekeningen hebben we verschillende kalenders gemaakt, met daarop afgestemde lichtsterktes. Die variëren van 100% om 7 uur 's ochtends tot 35% om 12 uur 's nachts. Met deze dimkalenders besparen we veel extra energie." Dankzij het CityTouch systeem kan Ard precies uitrekenen hoeveel de gemeente bespaart. En dat is 15% tot 20% extra bovenop de besparing die sowieso met LED wordt gerealiseerd. “We zijn heel blij dat we al vroeg met CityTouch zijn gestart", zegt Mounir el Achrafi. "Daardoor kunnen we de verlichting in de openbare ruimte goed beheersen en besparen we veel energie. Binnenkort voegen we de 1000ste armatuur toe aan het CityTouch systeem. En we gaan net zo lang door tot we straks helemaal op CityTouch zijn overgestapt.” 

   

  Meer weten over wat CityTouch voor uw gemeenten kan betekenen? ga naar www.philips.nl/citytouch

  Gerelateerde cases