U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Vloeiende overgang op

  LED-verlichting

  Valleibad,
  Veenendaal, Nederland


  De energiezuinige GentleSpace 2 van Philips, voorzien van bewegingsdetectie en dimsysteem, geeft een helder en egaal lichtbeeld in Valleibad Veenendaal.
  Valleibad, Veenendaal, Nederland

  Het Valleibad in
  Veenendaal heeft


  de primeur. Voor het eerst is een zwembadomgeving uitgerust met LED-verlichting. ‘Zwembadproof’ dankzij een speciale coating die beschermt tegen specifieke omgevingsinvloeden, zoals waterdamp, chloor en schoonmaakmiddelen."

   

  - Henk de Man, accountmanager Techtron Groep B.V.

  Valleibad, Veenendaal, Nederland

  De wens van de klant

   

  Het Valleibad in Veenendaal heeft binnen- en buitenbaden voor zowel sportieve als recreatieve activiteiten. Voor het overdekte doelgroepen- en wedstrijdbad bestond al langer de wens op LED-verlichting over te gaan, alleen ontbrak een geschikt armatuur dat bestand is tegen de specifieke zwembadomgeving. GentleSpace II van Philips verhelpt dat probleem.

  De juiste verlichting 

   

  Eeklo is een kleine Oost-Vlaamse stad met 20.000 inwoners. Het ligt langs de N9, halfweg tussen Gent en Brugge, en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige gerechtelijk arrondissement. Christophe De Waele, schepen van openbare werken in Eeklo, wordt elke dag geconfronteerd met dezelfde budgettaire moeilijkheden als de andere steden van het land.

   

  "Wij kozen voor innovatie. Het zou eenvoudiger geweest zijn om 's nachts gewoon het licht te doven, maar deze radicale oplossing zou voetgangers, fietsers en automobilisten in gevaar hebben gebracht. Dat was voor ons ondenkbaar!” Eeklo, de hoofdstad van het Meetjesland met een reeks aaneengesloten gemeenten, wil het voorbeeld geven. Daarom werd binnen een ruimer kader en met de hulp van netbeheerder Eandis in Eeklo een pilootproject opgestart. Hiermee werd gezocht hoe men een hele wijk en een fietspad intelligent, energiezuinig en veilig zou kunnen verlichten. Vanzelfsprekend viel de keuze op de Ecovillage Sogeta.
  Sinds kort is een nieuwe verkaveling van Eeklo uitgerust met Luma LED-armaturen met de LumiMotion functie. Dergelijke armaturen zijn uitgerust met bewegingssensoren en zijn draadloos verbonden met de elektriciteitspalen. Van zodra er mensen of auto’s passeren wordt het licht aangestuurd. Bij de minste beweging zorgt de LumiMotion functie ervoor dat de armaturen maximaal gaan branden. Zodra de straat weer verlaten is, wordt de verlichtingssterkte opnieuw teruggebracht tot 10%. Op die manier blijft de publieke ruimte beperkt verlicht tot daglicht het weer overneemt. "Dat was precies wat we zochten", zegt een tevreden schepen De Waele. We streven naar een maximale energiebesparing zonder te raken aan de veiligheid en het comfort van de bewoners." Volgens de verwachtingen zou de energiefactuur met 80% kunnen verminderen. In Eeklo en het Meetjesland worden al plannen gemaakt voor vergelijkbare voorzieningen.

  Gerelateerde cases